Валери Божинов заяви, че все още не си търси нов отбор, след като договорът му с Левски изтече.

Нападателят получи разрешение да се готви със "сините" и тренира с тима под ръководството на Живко Миланов.

Финансовата ситуация на "Герена" остава несигурна, но той е оптимист за бъдещето на клуба. Освен това опитният футболист призна, че Левски има нужда от хора като него, които винаги са готови да помогнат на младите състезатели.

"Аз съм оптимист и съм човек, който вярва. Сигурен съм, че нещата ще се оправят. Това е Левски. Няма по-велико нещо от нашия клуб, от феновете. Под каква форма не мога да кажа, но съм убеден и съм сигурен, че нещата ще се оправят. Левски ще се стабилизира и ще бъде там, където му е мястото", коментира той.

"Благодаря на Наско Сираков, на Живко Миланов, на ръководство и на всички в клуба, че ми дадоха тази възможност да остана и да тренирам в Левски, да си направя подготовка при положение че ми е изтекъл договорът. Не търся други отбори на този етап. Търся единствено и само да тренирам и да се подготвя добре, да помогна на момчетата, които са там. Аз знам какво е Левски и Левски има нужда от хора като мен", допълни стрелецът.

Бившият таран на Ювентус благодари и на съотборниците си, че са останали в отбора в този труден момент.

"Благодаря на момчетата за професионализма, за отдадеността, за каузата заради моментната ситуация, в която се намира клубът. Всички идват да работят с усмивка, с желание, с воля. Всеки дава всичко от себе си за Левски. Левски е кауза за всички нас. Ситуацията е тежка, но футболистите идват да тренират, готвят се и чакаме с нетърпение позитивни новини", каза още Божинов пред медиите на Националния стадион "Васил Левски" днес за финалите на детския турнир в памет на бившия си съотборник от националния отбор и близък приятел Георги Марков.