Дефанзивният полузащитник на Пирин Светослав Дяков ще пропусне гостуването на Локомотив Пловдив, заради счупена скула на лицето. Травмата бе получена при победата над Ботев Враца. Дяков ще претърпи операция на въпросната скула в сряда.

Във вторник Пирин гостува на пловдивчани в отложен мач от 3-ия кръг на efbet Лига. Срещата в пловдивския парк "Лаута" е с начален час 15:00.

Преди гостуването в Пловдив, Пирин е в серия от четири официални мача без поражение. След победата срещу врачани в миналия кръг, тимът заема 11-то място в класирането с актив от 8 точки. „Железничарите“ имат същия актив, като са 12-ти в подреждането, отстъпвайки по голова разлика. "Смърфовете" завършиха наравно 0:0 с Арда в миналия кръг.

"Очаква ни труден мач срещу силен съперник. Локомотив е класен отбор, който разполага с качествени единици. В техният тим има трима действащи национални състезатели, което показва колко добре е обезпечен отборът им от кадрово естество. Ние сме в добра серия и ще се опитаме да продължим с позитивните игри и при това гостуване. Уверени сме в нашите възможности. Надявам се, че ще продължим тази възходяща линия. Трябва да бъдем много внимателни. Съперникът ни знае как да наказва чуждите грешки“, коментира старши треньорът на благоевградчани Уорън Фийни.

„Светослав Дяков е със счупена скула на лицето. Предстои му операция. Надявам се, че интервенцията ще мине успешно. Пожелаваме му бързо възстановяване. Той е ключов футболист за нашия отбор и го очакваме скоро на линия", завърши изказването си наставникът на Пирин.