Арда и ЦСКА 1948 завършиха при резултат 0:0 в един изключително драматичен мач в Кърджали - последен за двата тима от редовния сезон на efbet Лига. Георги Ангелов получи директен червен картон в 39-а минута. Ивайло Чочев изпусна дузпа в 60-а минута. Попадение на Светослав Ковачев беше отменен в 80-а минута, а до края попадение така и не падна. 

29 снимки

Чочев регистрира първи удар в мача в 10-а минута, но неточен.

Само три минути по-късно дойде голям шанс за домакините. След хубав извеждащ пас към Тонислав Йорданов стрелецът гърдира добре и стреля, но Наумов спаси с крака. 

В 22-а минута Ивайло Климентов затрудни Луков, но стражът изби в нов ъглов удар. В 36-а минута дойде и най-интересният момент през първата част. След нарушение срещу Ел Мами Тетах Георги Давидов отсъди дузпа за домакините. 

ВАР обаче се намеси. Георги Давидов беше информиран, че нарушението е извън наказателното поле, но пък бранителят Георги Ангелов беше последен в защита, а това означава и директен червен картон. В края на частта Ковачев стреля точно, но слабо в ръцете на Дани Наумов. 

В началото на второто полувреме домакините натиснаха, но големият шанс дойде за ЦСКА 1948. След нарушение в наказателното поле Георги Давидов се консултира с ВАР и отсъди 11-метров наказателен удар за "червените". Зад топката застана Ивайло Чочев, но Мартин Луков успя да спаси в 60-а минута. 

 

Само три минути по-късно Коконов стреля добре след появата си на терена, но неточно. В 76-а минута Светослав Ковачев вкара, но радостта на кърджалийци беше попарена след поредна дълга намеса на ВАР. Георги Давидов и неговите колеги видяха игра с ръка непосредствено преди удара на крилото, което доведе до отмяна на попадението. 

 

До края на двубоя се игра само на една врата, но "червените" се бранеха със зъби и нокти за точката. 

Арда - ЦСКА 1948 0:0

Ето и съставите на двата тима:

Арда: Луков, Желев, Петков, Ганев, Кики, Котев, Тилев, Ковачев, Иванов, Тетах, Йорданов;

ЦСКА 1948: Наумов, Александров, Ангелов, Петров, Марин, Чочев, Мартинов, Климентов, Иванов, Русев, Колев;