Старши треньорът на Лудогорец – Георги Дерменджиев, сподели вижданията си за предстоящата зимна подготовка на „орлите” и пролетния дял от първенството.

Специалистът коментира борбата за титлата с тимовете на Черно море и ЦСКА, както и какви са целите на отбора до края на сезона.

„Благодаря на собствениците за доверието, което вложиха с мен. Започваме много труден и отговорен период. Знаете, че подготовката е много важна. Ще се постараем да подготвим добре играчите, но най важното е да се опазим от контузиите.  

start-photo.bg
12 снимки

Чака ни един много отговорен полусезон на базата на това, че играем в много сгъстена програма. Трябва да запазим играчите здрави, за да постигнем целите, които са поставен. Знаете, че искаме да станем шампиони и да вземем купата, както и да продължим колкото се може по-напред в Европа. Ще вложим много енергия, за да ги подготвим добре”, каза той.

„Единствено Антон Недялков е на контролен преглед и скоро ще се присъедини към нас и ще започне подготовка. Искаме да запазим основния състав и евентуално да привлечем не повече от един човек.

Отнасяме се с много голям респект към Черно море и това, което се прави Илиан Илиев. На него му се даде възможност да работи и затова отборът се намира на тази позиция, която е в момента.

Избрали сме разнородни противници в контролите. Аз точно това исках.

Има трансферен прозорец и трябва да бъдем готови. Ако дойде играч, трябва да се подготви и ако има възможност да играе в Лигата на конференциите.

Няма много голяма разлика в първенството. Трябва да отбележим, че Лудогорец е с мач по-малко и може би затова позицията е по-различна. Винаги съм казвал и съм искал да има по голям конкуренция. Черно море го показва, но ние е се постараем в края на първенството да бъдем първи. Ние винаги сме играли феърплей”, каза още той.

На журналистически въпрос, относно дългата пауза в първенството и дали има възможност тя да бъде по-кратка, Дерменджиев сподели: „Това е една тема, която може да се дискутира много. В българския футбол отдавна се играе по тази схема. Мисля, е не може да се промени, защото играем в Европа. Може би групата трябва да се намали и то драстично. Ако зависи от мен, отборите ще бъдат десет.”

„Ние сме свикнали на сгъстена програма. Но за мен е добре, че ще играем финала за Суперкупата преди мача е Европа, така че ще бъдем подготвени. Още е рано да наблюдаваме Сервет. Мисля, че до нашия мач те имат други пет срещи, и ще имаме възможността да се запознаем отлично, дори мисля, че ще ги гледаме на живо”, каза още наставникът на Лудогорец,