Нападателят Спас Делев отрече информациите, че възнамерява да напусне Арда Кърджали. "И аз се учудих, когато прочетох това. Искам да кажа, че няма нищо такова и да успокоя всички фенове на отбора. Това според мен са някакви интриги, които искат да се вкарат в отбора. Аз си оставам тук, имам договор за още една година и мисля да си го изпълня. Дори и за по-дълго време", коментира Делев в интервю за клубната телевизия.

Той добави, че плановете му са свързани изцяло с Арда. "Мисля само за Арда и се надявам, когато започне сезонът да радвам феновете на отбора", каза още нападателят. Делев коментира и ситуацията с карантината, наложена заради епидемията от коронавирус в страната. Той обяви, че футболът много му липсва, след като вече повече от месец сезонът е спрян. "Да, доста ми липсва това, както и закачките между футболистите в съблекалнята. Различно е да се гледаме по телефоните и лаптопите, да тренираме, но съвсем друго е да сме на стадиона, да си кажем нещо между нас. Сигурен съм, че на всеки му липсва терена и се надявам по-скоро да се върнем", каза той. Арда води подготовка с онлайн-тренировки.

"Смятам, че се подготвяме много добре, макар че има огромна разлика, когато си с отбора и индивидуално. Но тези тренировки ще ни помогнат да влезем в ритъм, когато започнем да играем", заяви Делев. Той обясни, че тренира допълнително с походи в планината и други различни занимания. "Гледам да се възползвам от това, че живея в подножието на планина Беласица и имам възможността да се разхождам и да тренирам индивидуално, ходя да тичам. Смятам, че който има тази възможност е хубаво да го прави", добави нападателят. "Научих се да си седя вкъщи повече време със семейството ми. Ежедневието ми е почти едно и също. Ставам сутрин, тренирам, седя си вкъщи, гледам телевизия, филми. След обяд пак тренирам или с Александър Якимов играем на джитбол или ходим да тичаме, вечер пак филми и това е всеки ден. Надяваме се и се молим колкото се може по-бързо да отмине този коронавирус за да можем да се върнем към нормалния начин на живот", допълни той. Арда днес се раздели по взаимно съгласие със старши треньора Стамен Белчев.

"Неприятни са тези неща, когато има раздяла между треньор или футболист с клуба, но прочетох, че това е негово решение, че е по взаимно съгласие. Аз единствено мога да се съглася с това негово решение. Щом така е преценил, явно той си носи отговорност. Аз лично съм останал с много добри впечатления от него. Свършихме доста добра работа, просто в последно време нямахме много добри резултати. От нас може би се очакваше да сме в шестицата, но да не забравяме, че сме нов отбор и все още се нагаждаме един спрямо друг. За мен лично Стамен Белчев е много добър треньор", коментира Делев.