Легендата на Левски Даниел Боримиров говори преди дербито с ЦСКА в петък. Бившият футболист и спортен директор на „сините“ сподели очакванията си за двубоя в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

„ЦСКА ще влезнат с предимство, защото в последните няколко мача победиха и ще имат допълнително самочувствие. Но футболистите на Левски трябва да покажат, че заслужават да носят тази фланелка и да излязат пределно мотивирани. Предвид това, че „сините“ играят неубедително, дава допълнителна мотивация червените да търсят разгром. Но мисля, че момчетата, които сега са в Левски ще излязат мотивирани да не допуснат да се стигнат до такъв резил и ще искат да покажат, че заслужават да са в клуба. Ще искат да изиграят най-добрия си мач от началото на сезона“, заяви Боримиров.

„При ЦСКА ще има натрупана умора от многото изиграни мачове. Надявам се тези, които са избрани от Славиша да влязат моблизирани в двубоя и няма да допуснат това да се случи. Трябва да покажат, че имат място в Левски“, добави още той.

„Стоянович много добре знае кои са слабите и силните страни на Левски. Надявам се в петък да се разкрият само силните. Мисля, че Славиша е добър и опитен треньор, и ще знае върху какво да акцентира. Нека се наслаждаваме на мача. В този момент Стоянович няма нужда от съвети, а от концентрация и работа с отбора“, каза легендата на „сините“.

„Искам да видя Левски, който играе атакуващ футбол и да стои така, че да не получи гол. Дано видим най-добрият мач на сините през сезона. Няма невъзможни неща. Трябва да са мотивирани и да покажат хладен ум“, заяви Боримиров.

„Важното е какви ще бъдат тактическите указания на треньора и всички футболисти трябва да се придържат към тях. Много е малко времето, за да говорим какво е подобрил, защото имаше малко време за работа с целия отбор. През пролетта ще може да кажем какво точно е подобрил. За малкото време се вижда, че се подобри физическото състояние на тима, което е хубаво. Напрежението е повече в Левски, след като виждате какви неща се случват от началото на годината. Няма как да не е там, защото когато футболист не си взима заплатата редовно, няма как да му е чиста главата“, добави още той.

„Докато не влезе човек със свежи пари, не виждам нотка на оптимизъм в Левски. Трябва да се дадат обяснения защо не се получават нещата. Преди един месец се засякох с Наско Сираков на „Герена“, но не поддържам връзка с никой. Трябва да се стабилизира финансовото състояние на клуба. Ще съм оптимист, когато видя това черно на бяло. Няма да дам точен резултат за дербито, а стискам палци Левски да победи“, заяви Боримиров.