Старши треньорът на Ботев Враца – Даниел Моралес, даде специално интервю за Gong.bg, в което сподели своите очаквания преди сблъсъка между неговия и Спартак Варна в морската ни столица.

Младият специалист разкри, че изпитва голямо уважение към „соколите“, за които е играл в своята кариера, както и към старши треньор им Димитър Димитров – Херо. Моралес също така изрази радостта, че град Варна може да разполага с два добри отбора в елита на България.

start-photo.bg
99 снимки

„Първо искам да поздравя не само град Варна, а и, че в момента градът си има и втори отбор, който закъсня да се върне в елита. Имах удоволствието да защитавам емблемата на този клуб 2008/2009 година, ако не се лъжа. Ние тогава имахме добър отбор, който се бореше за оцеляване, но не успяхме да го спасим. Аз останах до края. В момента имат нова база, ново ръководство и са решили, че този отбор трябва да бъде в елита. Това е град, който заслужава да има два отбора в елита. Да, в лицето на г-г Димитров отборът е изцяло променен от миналата година досега. Не само състезателите, които е докарал, а и постройката на отбора. Гледах два мача на отбора с доста чужденци, които си имат добри качества. Един доказан треньор и помощници, с които сме изиграли заедно. Те си разбират от работата“.

„Мисля, че ще бъде един доста интерес мач. Градът ще дойде да подкрепи отбора, тъй като се нуждае от точки, както и ние. Мисля, че този двубой ще покаже характера на двата отбора. Този, който иска да се спаси, трябва да се бори до края. С тези неща, които са показали както те, така и ние, се очаква един доста интересен мач. Херо ми беше треньор 2004-а година и беше такъв, че казваше две думи, но ти трябва да ги разбереше веднага. Треньор, който си е дисциплиниран и това, което изисква, трябва да се изпълнява“.

„Доста пъти в моята кариера съм му звънял, за да искам съвет. Аз съм млад специалист и не ме е срам да кажа, че има хора, които разбират доста повече тази игра от мен. Ние треньорите понякога обичаме да се бием в гърдите и да казваме: „Аз съм такъв!“. Не, не, не, ти никога не разбираш всичко. И, когато може да имаш по-добри съветници и треньори, питай ги, за да може да добавиш към своя речник още две-три неща. Аз съм звънял още на Стамен Белчев, на бате Любо, Ясен Петров, с Илиан Илиев съм комуникирал, с Александър Томаш. Не ме е срам и питам. Херо беше един от тези, които ми даде съвети. Очакваме един добър и хубав мач между два отбора, които се борят за точки“, заяви Моралес.