Старши треньорът на Ботев Враца Даниел Моралес остана доволен след последната контролна среща на неговия тим от зимната подготовка, в която тимът от Враца завърши при нулево равенство като гост на Ботев Пловдив. Той обясни, че основната цел пред врачани през пролетния дял от първенството е оставане в елита на българския футбол.

"Получи се много добра проверка. Това беше най-добрият мач на Ботев Враца от началото на зимната ни подготовка. Имаше много старание от футболистите, които показаха страхотно отношение. Получи се доста оспорван мач със ситуации и пред двата отбора. Трябва ни повече концентрация, повече точност пред противниковата врата, както и по-добра организацията в защита. Доволен съм, защото от този мач се видя насоката къде трябва още да се подобряваме“, заяви Моралес.

Наставникът на Ботев Враца обърна внимание и на каращия проби в тима Диого Барбоса.

start-photo.bg
19 снимки

"Барбоса дойде в тима по моя препоръка. Знам нивото на този състезател. Направи три тренировки с нас и днес изигра пълни 90 минути. Направи ми много добро впечатление. Доволни сме от неговите изяви и отношението му към тренировъчния процес. Имаме още няколко дни, за да вземем решение дали го привлечем в състава“, обясни старши треньорът на Ботев Враца.

Моралес заяви, че основната цел пред неговия отбор през пролетта е оставане в елита на българския футбол.

"Основната ни цел продължава да бъде оставането в Първа лига. Ако можем да я осъществим още преди плейофната фаза на шампионата, ще бъде чудесно. Ако обаче не успеем, ще трябва да се борим за оцеляването си след това. Вярвам, че когато имаме трудности, трябва да търся грешките в себе си, а не във футболистите", завърши Даниел Моралес.