Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас представи пред медиите новия нападател на тима - Пиерос Сотириу. Литовският специалист този път говори пред журналистите на руски език, като обеща много скоро да научи и български. 
 
"Щастлив съм да ви представя новия играч в нашия тим. Заради травмата на Марин искахме нападател, който да запълни дупката и да помогне за 10-ата шампионска ттила на Лудогорец. Сотириу е играч, за когото говорят постиженията му - има опит в Шампионска лига, Лига Европа и националния отбор на Кипър. Освен това е печелил титли в различни държави. Вярвам, че той ще радва феновете на Лудогорец с представянето си", обясни Дамбраускас.
Той отказа да се ангажира с категоричен отговор кога Сотириу ще е готов да играе за Лудогорец.
 
"През последните месеци той е сменил няколко етапа на подготовка. В Астана е играл в две контроли, една седмица не е тренирал, от известно време се готви индивидуално. Утре ще тренира с отбора и чак след първите занимания с групата ще мога да кажа кога ще влезе в игра", обясни литовският специлист.

Дамбраускас призна, че избягва да коментира трансферни слухове.

"Имаме много силен скаутски отдел, който постоянно гледа и следи играчи. Искаме, ако дойде нов футболист, да сме убедени, че е отговаря на нашите нужди. Селекцията е дълъг и отворен процес", добави той.

Треньорът е доволен от свършената работа по време на подготвителния лагер в Турция.

"Проведохме отличен лагер в Турция, играхме с добри отбори, показахме голямо желание, в контролите също се представихме добре. Това са добри стъпки за клуба, но няма да спираме с подготовката. Има още какво да се усъвършенстваме и трябва да го правим на всяка тренировка. За първенството е още рано да говорим. Преди мача с Етър ни предстои двубой за Купата със Спортист. Всеки отбор заслужава уважение. А и не съм човек, който мисля какво ще стане след 3-4 месеца, а в следващите 2-3 дни", каза още наставникът.

Според него базата на Лудогорец е задължаваща към всички, които са в клуба. 

"Мисля, че всеки треньор и играч в Разград трябва да е щастлив да работи при такива условия. Бил съм тук с Жалгирис за мач от евротурнирите преди години и още тогава видях какви са намеренията на собствениците и как се развива този огромен проект. Длъжни сме да използваме тези отлични условия, за да постигнем резултатите, за които се борим", завърши Дамбраускас.