Валдас Дамбраускас не пожела да коментира футболните достойнства при равенството на Лудогорец срещу Царско село, тъй като метеорологичните условия не са позволили на двата отбора да играят „смислен футбол”. Треньорът на „орлите” призна, че футболните достойнства са отишли на заден план, а дуелът в София е бил основно свързан с битката.

„Трудно е да обясним този мач, защото нямаше общо с тактически надигравания. В тези условия е трудно да се играе. Всичко беше въпрос на битка, беше въпрос на това кой отбор ще има късмет и ще накара другият да направи грешка. Накарахме да направят грешки, но не успяхме да вземем успеха – точка и това е”, започна Дамбраускас.

53 снимки

„Преди мача имахме един план, а след това по време на загрявката започна да вали и беше трудно да играем смислен футбол, дори невъзможно. Създаваш само проблеми за себе си, ако се опиташ да правиш това, защото можеш да загубиш топката в лоша зона. Използвахме скоростта си и създадохме шансове”, продължи треньорът на Лудогорец.

„Ако получим гол от контраатака, ще кажа, че трябва да внимаваме повече там. Трябват ни подобрения  в различните фази от играта. Статичните положения са едно от тях. Понякога печелим така, понякога допускаме голове. Не знам дали времето им повлия на моите играчи. Когато един футболист подпише един договор, трябва да знае в коя страна идва. Топката бе бавна, снегът повлия, а това е трудно за играчите. Вярвам, че можем да намерим начин да вкарваме”.

„Всеки се нуждае от време на адаптация. Пиорос е тук от скоро. Той разбира повече какво се изисква от отбора и е въпрос на време той да започне да показва истинските си качества. Просто има нужда от време. Искам всички играчи да се представят възможно най-добре. Не гледаме към лятото, което е твърде далеч. Трябва да се концентрираме в нашата подготовка. Имаме двама страхотни вратари – Пламен Илиев, сега Кахлина. Какво ще стане през лятото? Ще говорим тогава”, завърши Дамбраускас.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.