Наставникът на Лудогорец - Валдас Дамбраускас, коментира класическата победа на "орлите" над ЛАСК Линц, с която тимът завърши подготвителния си лагер в Австрия. 

"В подготвителните лагери резултатите нямат особено значение, защото не носят точки. Не съм разочарован от играта срещу Ференцварош, защото това бе наистина труден лагер и бе доста натоварено. Дори там показахме добри неща. Важното е да се концентрираме върху това, което предстои, защото трябва да се използва всяка възможност. Затова не съм доволен от днешните пропуски. Ако в Шампионска лига пропускаме толкова, колкото днес, ще бъдем наказани. На моменти губехме концентрация", заяви Дамбраускас. 

"Трябва да вярваме, да сме интензивни в игрови план, има много неща, върху които да работим. Това ще го изграждаме в хода на сезона, в игрова обстановка. Виждате каква програма ни очаква, няма да е никак лесно. Имаме още една седмица да се подобрим." 

Антон Узунов
47 снимки

"Все още имаме детайли, върху които да работим. Трябва да бъдем по-опасни и да знаем кога да очакваме опасностите на съперника. Трябва да намерим баланса. Едва ли ще надградим чак толкова в предстоящите дни, но се надявам, че ще направим необходимото." 

"Имаме 18-20 футболисти, така че нищо не е гарантирано за никого. Понякога формата на играчите се подобрява, понякога се влошава. Ще видим преди мача с Шахтьор кой как тренира и тогава ще решим. Аз искам да доминираме, да владеем топката, това ще изисквам от футболистите", допълни специалистът. 

"Мисля, че мачът с Шахтьор ще е подобен. Трябва да завършваме ситуациите в последната третина на терена. Днес отбелязахме три гола и съм доволен, но това трябва да се случва всеки мач. Разбира се, подхождаме с уважение, но това искам аз от моя отбор." 

"Не знам защо трябва да сме песимисти. Връщаме се към нормалния формат с два мача на разменено гостуване, така че за мен е важно да сме уверени и фокусирани. Ако играем така, както можем, ще си свършим работата", завърши Дамбраускас.