Дългогодишният лекар на Левски и националния отбор по футбол Михаил Илиев е на мнение, че професионалните клубове трябва да проявят търпение и дисциплина, ако искат да сведат до минимум щетите от кризисната ситуация с коронавируса.

Ключови за следващите действия на Българския футболен съюз, според доктор Илиев, ще бъде видеоконференцията с 55-те футболни централи в Европа, която ще се състои във вторник.

„Ние имаме възможностите в българския футбол с една добра организация, с една добра комуникация да подготви медицинската комисия. След вторник, когато излезе и окончателното решение за първенствата, вече ще има императивни заповеди до клубовете какво да се прави. Левски и Лудогорец отлагат тренировки правилно. Трябва да държим на това, защото представете си, че един човек от българското първенство излезе с позитивен, пак го закриваме. Не трябва да правим резки ходове и да намерим най-желания път към нещо, от което да се спасим от големите загуби. Трябва да запазим спокойствие и думата да се дава само на професионалистите“, заяви доктор Илиев.