Войната между основния спонсор на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов и благодетеля на Левски Васил Божков продължава с пълна сила. Днес Найденов отправи нови тежки обвинения към Божков.

"Аз и брат ми бяхме заплашени с ликвидиране лично от Васил Божков. Това се случи на 12 юни в неговия офис. И той, и ние имаме запис. Това каза в ефира на "Здравей, България" по NOVA Цветомир Найденов, бивш съдружник на бизнесмена и човекът подал сигнал срещу него в прокуратурата.

Към държавното обвинение той се обърнал в началото на декември миналата година, защото около два месеца преди това получил доказателство за извършени от Божков нарушения.

"Да подадеш такъв сигнал е нещо супер опасно. В момента сам съм си осигурил охраната", каза още Найденов.

След като сезирал прокуратурата, той отишъл в редакцията на bTV, за да съобщи за това, разказа Найденов. По-късно екипи на вестниците "Дневник" и "Капитал" му взели интервюта. В крайна сметка нищо от казаното от Найденов пред медиите не видяло бял свят, твърди той.

Някаква невидима сила ги спира да кажат нещо. Според мен това е свързано с рекламните договори - медиите не искат да го загубят”, коментира Найденов. И добави, че Божков се е обаждал на баща му и заявил, че ще спре "медийните помии" срещу себе си.

"Не познавам нито прокурори, нито нищо. Искам да ги поздравя за куража. Отидох до деловодството в прокуратурата и там си подадох сигналите. Не съм провеждал предварителни разговори с никого", обясни още бизнесменът. И допълни, че е бил повикан за разпит преди 10 дни – повече от месец, след като е подал сигнала.

"В Търговския регистър оборотите на фирмите на Васил Божков са старателно замазани от 2010 г. насам. Това е публична информация, всеки може да го прочете. Аз съм установил факта, че четирите фирми на Божков от 2015 г. нямат нито един четим отчет. Какво крие? Защо си крие оборотите и колко данъци е платил?”, пита Найденов.

"Проблемът с данъците е най-малкият проблем на Божков. Този човек е сериен изнасилвач" твърди още бившият партньор на хазартния бос.