От Нове Холдинг пуснаха поредна официална позиция за всичко случващо се около собственика на компанията и такъв на футболния Левски - Васил Божков. Спортните мотиви в декларацията гласят, че дадени действия целят да блокират "извършването на нормална дейност", както и че днес, 30-и януари, е бил последният срок, в който е трябвало да се заплатят 144 хиляди лева към НАП, след като към държавното учреждение се дължат общо пет милиона лева. 

Публикуваме текста без редакторска намеса:

БФС наложи срок преди да отнеме точки на Левски

С всеки следващ ден от началото на тази печална сага става все по-ясно, че целта е овладяването на успешен частен бизнес и футболен клуб, който за последната година бе изваден от фалит. Всички действия на властимащите – хора и институции, са в разрез с действащите в страната ни закони. Те целят на практика да блокират дейността ни като поставят компаниите в невъзможност да извършват нормалната си дейност. Така например, трябваше да бъдат платтени 41 000 евро на мениджърска агенция за два трансфера за ПФК “Левски” и ако тази сума не бе осигурена, клубът би загубил 3 т. от първенството, а при забавяне от 14 дни щеше да бъде изхвърлен от групите. Също днес беше срокът да се платят 144 000 лв. по споразумението за дълговете на клуба в размер на 5 млн. към НАП. Ако не бяха осигурени в срок, това би развалило автоматично споразумението, което щеше да означава поредна огромна загуба за клуба. Това е само един нагледен пример. Утре ние няма да сме в състояние да оперираме с активите на компаниите си поради незаконосъобразните действия на правоохранителните органи и това ще доведе до много последствия на много нива.

Димитър Ганев пристигна при Левски

Ще търсим правата си в съда и ще отстояваме правото си да работим, въпреки държавните институции и репресивния държавен апарат.