Чистката в ЦСКА стартира днес. Клубът ще разтрогне договора на защитника Мено Кох, разкриха пред „Мач Телеграф“ от стадион „Българска армия“.

Нидерландският защитник започна сезона като титуляр, но се провали тотално и оттогава е забит на пейката. Кох, който в един момент беше и капитан на „червените“, не е доволен от статуса си на твърда резерва, а от клуба още по-малко искат да му плащат заплатата без да играе.

start-photo.bg
71 снимки

Мено Кох беше нарочен за гонене и в края на миналия сезон, когато контрактът му изтичаше. В последния момент обаче той се съгласи на солидно намаление на заплатата, за да остане. Новият му договор, който беше за една година, обаче се оказа грешно решение на ръководството.

Според запознати Мено Кох няма да е единственият, на когото контрактът ще бъде предсрочно прекратен. Втори  списъка е Брадли де Нойер. Защитникът обаче все още е контузен и не е съгласен на разтрогване по взаимно съгласие. Нидерландецът, за когото Иван Василев – Кюстендилеца обяви в събота, че постоянно ходи пиян на рехабилитация, ще бъде освободен най-късно около Нова година.