Слабите игри и резултати на ЦСКА в плейофната фаза накараха ръководството на клуба да започне дейно да работи по селекцията за следващия сезон. Въпреки че все още не е ясно кой ще е треньор на "червените", както и дали отборът ще се класира за евротурнирите. 
 
Заради проблемите на ЦСКА в атака, първият набелязан е централният нападател Огнен Ожегович, пише "Мач Телеграф". 29-годишния футболист вкара 16 гола за Кифисия в гръцкия шампионат този сезон, но те не бяха достатъчни и отборът изпадна от елита, завършвайки на предпоследното място. Таранът не за първи път е сряган за ЦСКА. През зимата на 2022 г. той също влизаше в плановете за селекция на "червените", но до трансфер не се стигна. Онегович има богата визитка - играл е още за Волос, Маниса, Аданаспор, Дармщат, Арсенал Тула, както и в сръбските грандове Цървена звезда и Партизан. 
 
ЦСКА е в напреднали преговори и с един от героите на Мароко на последния Мондиал. Това е левият защитник Яхия Атият Алах, който игра за последно в изпадналия от руския елит отбор на Сочи. 29-годишният футболист започна като резерва на финалите в Катар, но след контузията на Мазрауи на 1/8-финалите се превърна в титуляр и дори даде асистенция за победния гол срещу Португалия. Лявата зона на отбраната бе една от проблемните за ЦСКА през изминалия шампионат.