В ЦСКА няма да се щадят средства в борбата за шампионската титла през следващия сезон. През изминалата кампания “армейците” бяха изключително близо до трофея, но в крайна сметка останаха с празни ръце за сметка на Лудогорец. "Червените" обаче стягат мащабна селекция в опит да затвърдят силните си позиции, а за целта ще бъдат извадени и няколко милиона. 

През лятото на “Армията” ще пристигнат между 7 и 9 нови футболисти, а поне половината от тях ще бъдат купени от клубовете, с които са обвързани. Очаква се това да бъде и най-скъпото трансферно лято на “червените” от над 15 години. Техните най-вископлатени селекции датират от летата на 2002 година (тогава сред привлечените са Велизар Димитров, Емил Гъргоров, Жоао Карлос), 2003 година (Лео Лима, Родриго Соуса) и 2007 година (Ней, Никола Вуядинович). Тази селекция предшества и последната титла на тима от сезон 2007/08. 

ЦСКА ще се подсили във всички линии, като водеше преговори за еквадорския национал Майкъл Естрада. Нападателят, който е собственост на мексиканския Толука, е следен от няколко клуба, сред които Пумас и Емелек, а към момента е по-вероятно да остане от другата страна на Атлантическия океан, отколкото да пристигне в Европа.