ЦСКА приема Ботев Пловдив в двубой от 2-ия кръг на efbet Лига. Срещата е в неделя (16 август) от 20:00 часа и ще може да я проследите пряко в ефира на DIEMA SPORT, както и минута по минута на Gong.bg.

ЦСКА ще се изправи срещу малтийския Сайрънс в първия квалификационен кръг от турнира Лига Европа. Върнан Анита няма да се връща в тима, след като ще продължи кариерата си в Нидерландия. Валентин Антов вероятно ще получи повиквателна за националния отбор, след като е оставил отлично впечатление на селекционера Георги Дерменджиев.

Рапид Виена и Лехия Гданск следят изявите на Кристиян Малинов. Божидар Чорбаджийски може да си търси нов отбор, след като не влиза в плановете на наставника Стамен Белчев. Тимът чака чуждестранен плеймейкър, Митко Митков претърпя операция и е аут. Под въпрос за мача с "канарчетата" са Греъм Кери и Юрген Матей.

Ботев Пловдив привлече седмо ново попълнение в лицето на Диего Кардосо, очаква се продажбата на Антонио Вутов, а след наказание на линия е Джонатан Перейра. 

Финансовото състояние на клуба продължава да е под сериозен въпрос, като всичко са в трепетно очакване на събранието на клубното ръководство, което ще се състои на 21-ви август.