ЦСКА посреща тима на Славия в столичното дерби от 4-ия кръг на efbet Лига. Срещата е тази вечер на стадион „Българска армия” от 21 часа. Мача може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg по традиция ще проследим развитието на срещата минута по минута.

Главен рефер на двубоя е Петър Костадинов.

През седмицата двата тим имаха ангажименти в първия предварителен кръг на Лига Европа. „Червените”, макар и трудно, победиха непретенциозния малтийски Сайрийнс в София с 2:1. „Червените” трябваше да правят пълен обрат срещу абсолютния дебютант в Европа, за да си подпечатат визите за втория кръг на Лига Европа.

В същото време Славия продължи с колебливото си представяне и загуби от албанския Кукеси в Албания, прощавайки се рано-рано с амбициите си за Европа.

Определено нещата в тима на „белите” не вървят добре, като дори се заговори за треньорска смяна. Славия не познава вкуса на победата в първите три кръга на efbet Лига и заема предпоследното място във временното класиране с актив от едва една точка.

Футболистите на ЦСКА също лазят по нервите на своите фенове с играта си. „Червените” никак не блестят с играта си под ръководството на Стамен Белчев, който призна след трудната победа в Европа, че феновете на тима не заслужават да гледат подобно представяне.

Във временното класиране ЦСКА е пети с актив от седем точки. След вчерашните мачове лидер в таблицата е шампиона Лудогорец, който изпревари Берое.