Отборите на ЦСКА и Лудогорец се изправят един срещу друг в дербито от първата шестица на 29-ия кръг в efbet Лига. Сблъсъкът стартира в 19:30 часа и ще можете да го проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим срещата минута по минута.

„Червените“ влизат в този двубой на гърба на служебната победа над ЦСКА 1948 и на по-дълга непредвидена почивка. Иначе Брадли Мазику отново е готов за 90 минути игра, след като получи травма срещу Левски.

Малко повече от месец остава до жребия в новия турнир Лигата на Конференциите, където ЦСКА, най-вероятно, ще участва. Те ще се включат директно от втория кръг и почти сигурно ще бъдат поставени. Това е благодарение на клубния им коефициент, който е 8.000.

Във вчерашния ден пък близки и приятели си взеха последно сбогом с великия капитан на ЦСКА и националния отбор на България Георги Димитров – Джеки.

„Орлите“ пък вдигнаха трофея за десетата си поредна титла в българския елит, като подобриха именно рекорда на днешния си съперник от девет поредни отличия в първенството.

Антон Узунов
26 снимки

Очаква се треньорът Валдас Дамбраускас да направи куп промени в състава си, било то принудителни или не. В последните двубои литовецът използваше схема с трима централни бранители. В тази роля в последния кръг при загубата от Локомотив Пловдив с 1:2 играха Георги Терзиев, Драгош Григоре и Джордан Икоко. Срещу ЦСКА обаче в единайсеторката ще се появят Оливие Вердон и Жосуе Са.

Дамбраускас няма да може да разчита на трима основни играчи за днес. Това са Икоко, Каули Оливейра и Елвис Ману. И тримата са наказани от Дисциплинарната комисия. Първият е за натрупани жълти картони, като наред с това Икоко бе глобен и с 1500 лева. Ману и Каули пък бяха изгонени срещу Локо Пловдив през уикенда. Лошото за Лудогорец е, че Ману получи и контузия. Все още не е ясно дали нападателят ще бъде напълно готов за старта на лятната подготовка, тъй като има съмнения за сериозна травма.

Антон Узунов
55 снимки

Разградчани са записали само една победа в последните си 11 мача с ЦСКА.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


19:30 часа | ЦСКА – ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни състави на двата отбора:

ЦСКА: Густаво Бусато – Иван Турицов, Юрген Матей, Мено Кох, Брадли Мазику, Тибо Вион, Амос Юга, Георги Йомов, Федерико Варела, Рафаел Енрике, Жорди Кайседо

Старши треньор: Любослав Пенев

ЛУДОГОРЕЦ: Кристиан Кахлина - Антон Недялков, Оливие Вердон, Жосуе Са, Бернард Текпетей, Светослав Дяков, Стефан Баджи, Сисиньо, Кирил Десподов, Доминик Янков, Клаудиу Кешерю

Старши треньор: Валдас Дамбраускас


Главен съдия: Георги Кабаков, град Пловдив

Стадион: „Българска армия“, град София