ЦСКА се наложи над Пирин с 1:0 в мач от петия кръг на efbet Лига, който пък се пада едва втори шампионатен за "червените" през настоящия сезон. Единственото попадение в срещата, която е повторен дебют на Стойчо Младенов в efbet Лига, бе дело на Жорди Кайседо. Въпреки отсъствието на други попадения, интересни събития на "Българска армия" не липсваха. 

В края на първата част Станислав Манолев получи втори жълт картон, с което осакати състава на "орлетата" и вдигна страстите в Борисовата градина. През второто полувреме ВАР отсъди дузпа за "червените", но Жорди Кайседо се провали от бялата точка.

Антон Узунов 
74 снимки


Двубоят стартира спокойно и без опасности пред двете врати. В първите минути и двата отбора получиха възможността да изпълняват свободен удар, но без особен успех. 

След 20 минути игра Амос Юга стреля опасно към вратата на Петър Петров, но ударът му рикошира в съперников футболист и излезе в корнер. 

В 28-ата минута "орлетата" получиха най-добрата си възможност, когато Станислав Манолев стреля сякаш в очертанията на вратата на Бусато, но стражът на "червените" изби. ЦСКА отвърна със скоростна контраатака, завършила с традиционния шпагат на Светослав Дяков в краката на Жорди Кайседо. 

"Червените" заложиха на заучено изпълнение на свободния удар. Чатакович чукна към Вион, който стреля моментално, но Петров спаси. Топката се озова в краката на Жорди Кайседо, който от близко разстояние не съумя да стреля точно. 

В 39-ата минута Жорди Кайседо изведе ЦСКА напред в резултата. Георги Йомов овладя и заходи по чудесен начин в наказателното поле, където Кайседо се извиси и с глава прати топката във вратата на Пирин.


Първата част завърши с доста нерви и за двата състава, след като Станислав Манолев извърши нарушение срещу Амос Юга и получи втори жълт картон, с което остави отбора си с човек по-малко. Юга предяви претенции относно реплика от страна на Манолев, който пък напусна терена под неблагопрятните скандирания на "червените" фенове. Междувременно, страстите на двете скамейки бяха не по-малки и след кратка суматоха наставниците на двата тима получиха жълти картони, а същата бе и съдбата на Амос Юга. 


Събитията в началото на втората част бяха толкова драматични, колкото и в края на първата. В 50-ата минута бе отсъдена дузпа в полза на домакините заради игра с ръка на Станислав Костов. Съдията реши да се увери сам в непозволените действия и след кратка проверка с ВАР, даде дузпа за домакините, която обаче бе профукана от Кайседо. 


Малко след час игра на "Българска армия" Пирин се размина с изравнителното попадение. Станислав Костов отправи ключово подаване към Красимир Станоев, който не успя да стреля в очертанията на вратата на Бусато от удобна дистанция. 

В 69-ата минута Хамза Чатакович бе на косъм да запише името си сред голмайсторите, но Петров се намеси, а след това топката нацели напречната греда. 

До края на мача и двата отбора опитваха да променят цифрите на таблото, но без успех. 

Така ЦСКА спечели и втория си мач в efbet Лига и със 100%-ов точков актив застана на шестата позиция във временното класиране. Пирин, от своя страна, продължава да се затруднява в елита и остава на 11-о място с едва 3 пункта. 


ЦСКА - Пирин   КР 1:0 
1:0 Жорди Кайседо 39'

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

ЦСКА: 
1. Густаво Бусато, 16. Асен Дончев, 20. Християн Петров, 2. Юрген Матей, 26. Валентин Антов (к), 15. Тибо Вион, 11. Хамца Чатакович, 21. Амос Юга, 10. Георги Йомов, 9. Жорди Кайседо, 30. Яник-Сони Вилдсхут

Треньор: Стойчо Младенов

Пирин: 99. Петър Петров, 38. Александър Дюлгеров, 71. Антон Карачанаков, 31. Красимир Станоев, 7. Мохамид Брахими, 3. Петър Занев, 18. Светослав Дяков, 11. Станислав Манолев (к), 29. Станислав Костов, 15. Стилиян Николов, 6. Юлиян Попев 

Треньор: Уорън Фийни

Съдия: Димитър Димитров
Стадион: "Българска армия", гр. София