ЦСКА надделя при визитата си на последния Етър Велико Търново с 1:0 в отложен мач от третия кръг в efbet Лига и генерираха още три точки в актива си, които ги изравниха с лидера в класирането Черно море, като двата тима имат по 32. Варненци все пак заемат първото място поради по-добрите си показатели спрямо хората на Нестор Ел Местро.

Иначе, единственото попадение на „Ивайло“ падна след началото на второто полувреме, когато Марселино Кареасо бе най-съобразителен след разбъркване в наказателното поле на „болярите“ и донесе трите точки за „червените“. След час игра пък Амос Юга беше изгонен с директен червен картон, а в хода на срещата на два пъти попадения на „болярите“ бяха отменяни поради засади.

Домакините имаха сериозни претенции за втория отменен гол от Ивайло Димитров в добавеното време, но в крайна сметка след намесата на ВАР, то беше преразгледано. Генерално, „червените“ за пореден път обаче не бяха достатъчно убедителни игрово, като това се случва в пореден мач от мачовете в нашата страна.

Етър vs ЦСКА

източник: sofascore.com

 

"Виолетовите" започнаха доста по-активно срещата и в началните минути опитаха да притеснят "червената" отбрана, но на Густаво Бусато не се наложи да прави важно спасяване. В третата минута на среща пък феновете на "болярите" запалиха множество факли, което принуди Ивелин Занев да преустанови за кратко двубоя, докато не се изчисти гъстия дим, който се беше постлал над терена.

След шест минути игра топката беше центрирана в наказателното поле на ЦСКА към капитана на Етър - Георги Ангелов. Той стреля с глава, а Бусато боксира топката встрани. Последва силен диагонален удар към вратата на бразилеца, който обаче беше неточен. В осмата Шахредин Букхолда беше намерен след отлично подаване отляво на Крум Стоянов. Офанзивният футболист на Етър стреля опасно с глава, ала за негово съжаление топката премина край десния страничен стълб на Бусато.

В 18-ата Мартин Тошев беше изведен отлично зад отбраната на ЦСКА и напредна с топка в крака. Той надбяга Християн Петров и пусне топката край Бусато, за да вкара, но в крайна сметка попадението беше отменено поради засада на бившия стрелец на столичани.

След малко повече от 30 минути игра Матиас Фаетон овладя в полето на Етър след центриране от корнер и отправи директен изстрел към вратата на Величков, но безкрайно неточен. В 37-ата минута В рамките на няколко секунди Густаво Бусато предотврати две попадения във вратата си. Кольо Станев получи топката след рикошет и отправи много силен удар, а бразилският страж на ЦСКА с една ръка блокира. Последва удар с глава отблизо на Мартин Моран, но отново Бусато се намеси отлично. При последвалото нападение Мартин Тошев бе изведен от Георги Ангелов и шутира от движение с десния крак, но Бусато застана на едно място и с крак блокира опита на нападателя.

startphoto.bg
90 снимки

Четири преди края на първото полувреме Матиас Фаетон се пусна вляво и пласира пас по земя за Дюкенс Назон или Майкъл Естрада. Все пак бранител на Етър изчисти напред, където капитанът Амос Юга овладя и стреля силно, ала над напречната греда на Величков. В края на полувремето след суматоха пред вратата на Мартин Величков накрая Джонатан Линдсет стреля през купа от играчи, но ударът на норвежеца беше слаб, за да затрудни стража на Етър. Миг след това пък Юга се понесе вдясно и подаде през бранител към Линдсет. Норвежецът отправи удар след плонж, но той не бе точен.

81 снимки

На почивката Нестор Ел Маестро направи две корекции в състава си, като извади от игра Турицов и Назон, а на техните места се появиха Емануел Шакич и Тобиас Хайнц.

В 49-ата минута на срещата ЦСКА откри резултата в срещата. Матиас Фаетон открадна топката вляво от капитана Ангелов и отправи удар към вратата на Етър. Величков парира с тяло, но не улови и кълбото отиде към Хайнц, чийто удар бе блокиран. Все пак Марселино Кареасо се ориентира оптимално в тази ситуация и откри резултата във Велико Търново.

В 56-ата Крум Стоянов от Етър отправи плътен изстрел към столичната врата, но Бусато улови. След час игра Амос Юга фаулира след цинично изблъскване Крум Стоянов, който премина с лекота край няколко бранители на ЦСКА. Първоначално реферът Ивелин Занев посочи дузпата за Етър и показа жълт картон на Юга, но след намесата на ВАР установи, че нарушението на халфа на ЦСКА е извън наказателното поле, но е такова, че се спира чиста голова възможност без да опитва да играе с топката и "червените" останаха с 10 човека.

В 66-ата минута на двубоя пък Емануел Шакич хвърли тъч в наказателното поле на Етър за Майкъл Естрада. На гърба му стоеше бранител на Етър, но нападателят на ЦСКА се завъртя и шутира много силно от малък ъгъл, ала прати топката неточно от вратата на Величков. Четири след това Николай Янков се измъкна зад гърба на Кареасо при корнер и отправи удар с глава, който бе точен, но и право в обсега на Бусато, който улови.

Четвърт час преди края на редовното време пред Тобиас Хайнц се откри сериозно пространство и норвежецът отправи удар с левия крак, за да предизвика Мартин Величков да прави спасяване. В добавеното време на срещата пък Етър вкара отново попадение в срещата, като Крум Стоянов комбинира с Николай Янков, който пусна успореден пас за друга резерва - Ивайло Димитров. Пасът беше отличен за Косъма, който завърши с едно докосване, но реферският екип разглежда детайлно ситуацията за евентуална засада на Янков в градежа на атаката. В крайна сметка попадението беше отменено от реферския екип и ЦСКА взе успеха при визитата си в старопрестолния град.

FT / ЕТЪР - ЦСКА 0:1

0:1 Марселино Кареасо (49)

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ

Рефер: Ивелин Занев (Русе)

Стадион: "Ивайло" (Велико Търново)

Етър: 22. Мартин Величков, 15. Георги Ангелов – К, 7. Кольо Станев, 25. Крум Стоянов, 26. Мариян Иванов, 4. Георги Александров, 8. Мартин Моран, 6. Пламен Димов, 24. Шахредин Букхолда, 29. Янко Ангелов, 9. Мартин Тошев

Резерви: 1. Ангел Мартинов, 2. Валери Христов, 70. Димо Бакалов, 11. Илкер Будинов, 14. Ивайло Димитров, 33. Луис Кордова, 10. Ловре Кнежевич, 77. Мартин Николов, 28. Николай Янков

Треньор: Светослав Петров

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 15. Тибо Вион, 19. Иван Турицов, 13. Браян Кордоба, 6. Християн Петров, 26. Марселино Кареасо, 11. Матиас Фаетон, 7. Джонатан Линдсет, 21. Амос Юга - К, 9. Дюкенс Назон, 29. Майкъл Естрада

Резерви: 25. Димитър Евтимов, 4. Мено Кох, 22. Енес Махмутович, 20. Асен Дончев, 17. Емануел Шакич, 14. Тобиас Хайнц, 8. Станислав Шопов, 30. Данило Асприля, 28. Браян Алварес

Треньор: Нестор Ел Маестро