Отборът на ЦСКА се интересува от нидерландския десен краен защитник Абдула Аберкан, който съвсем скоро ще остане без клуб, пиишат медиите в страната на „лалетата“. През миналия сезон бранителят се подвизаваше във втородивизионния Ексепсиор.

За този тим той изигра 33 мача във всички турнири и се отчел с една асистенция. Преди това 22-годишният Аберкан е защитавал цветовете на Спарта Ротердам, както и от юношеските гарнитури на гранда Аякс, с които на два пъти става шампион. Има мачове за националните отбори на Нидерландия до 15 и до 16 години.

Добрите му изяви и статутът му на титуляр са впечатлили медиите в Нидерландия, които обявиха бека за един от обещаващите таланти на футбола там, предвещавайки му светло бъдеще.

Неговият договор изтича на 1-и юли, петък, и няма да бъде подновен, което означава, че от ЦСКА могат да го вземат без пари.

В сряда се появиха информация, че „червените“ са близо и до привличането на чилиеца Аарон Астудийо от Универсидад Католика, който също играе на позиция десен бек.