ЦСКА завърши подготвителния си лагер в Австрия с поражение от вицешампиона на Азербайджан Карабах с 0:1. Единственият гол падна в 69-ата минута, когато Муса Курбанли наказа „червената” отбрана след добра атака на азерите.

По този начин българският тим завърши лагера си в Австрия само с една победа -  срещу Вакер Инсбрук, макар да показа добри неща в хода на срещите и с Олимпиакос и Вердер Бремен.

В мача с Карабах момчетата на Любослав Пенев на два пъти нацелиха гредите на съперника, като първо Нзила с глава удари гредата, а през втората част същото, само че с крак, стори и Греъм Кери.


В десетата минута Андраде опита да накаже българската вратата от свободен удар, но топката се отби в стената и отиде в Гурбанли. Той опита центриране, което безславно отиде аут. Минута по-късно Йоан Баи комбинира отдясно успоредно с Яник Вилдсхут, а нидерландецът нанесе опасен изстрел към азерската врата, но докосване в крака на Медведев прати топката в ъглов удар. След него обаче не се случи нищо интересно.

В 12-ата пък Феде Варела принуди Магомедалиев да прави спасяване след фронтален удар. ЦСКА наложи натиск срещу Карабах в хода на първата част, а в 17-ата минута Жеферсон стреля от пряк свободен удар, но встрани от вратата на Могомедалиев. Отборът, воден от Любослав Пенев владееше далеч повече топката в Австрия, докато грешките на Карабах се рояха в опита да изнасят топката, когато тя бе в тях.

След половин час игра българският тим без малко не регистрира гол в собствената си врата. Патрик Андраде открадна топката дълбоко в половината на ЦСКА и отправи силен шут с левия крак, но кълбото премина встрани от вратата, пазена от Бусато. 60 секунди след това пък Ромеро опита силен удар от дистанция, но отново встрани.

Четири преди края на първата част "червените" разиграха с къс пас свободен удар, а Баи центрира за високия Йоан Нзила. Халфът стреля с глава с гръб към вратата, но топката се отби в напречната греда на азербайджанската врата. В самия край на полувремето Кади шутира мощно от разстояние посока българската врата, но топката отлетя аут.

Шест минути след почивката Курбанли за малко не откри резултата, завършвайки добра атака с едно докосване на азерите, но изстрелът му по земя от 12-13 метра бе отразен майсторски от стража на червените.Азербайджанският тим създаде поредна опасност пред вратата на Бусато в 58-ата минута, но ударът на Филип Озович не затрудни бразилския страж на "червените". Малко по-късно гредата за втори път лиши ЦСКА от гол. Греъм Кери стреля по диагонала от фал, но топката срещна левия стълб на влезлия като резерва Балайев.

Двадесет минути преди края Карабах откриха резултата, след като чудесен пас прескочи отбраната на ЦСКА и топката стигна в Гурбанли, който с премерен изстрел матира Бусато - 0:1. ЦСКА направи поредното си добро нападение в тази среща, което обаче отново не приключи с гол. Топката дойде пред Георги Йомов в наказателното поле, а той шутира, но много неточно.

В последната минута от редовното време влезлият като резерва Радослав Живков тества азербайджанския вратар от фаул, но на него не му се наложи да прави намеса, след като топката излезе аут.

Стартови състави:

ЦСКА: 25. Густаво Бусато, 2. Юрген Матей, 28. Пламен Гълъбов, 19. Иван Турицов, 3. Жеферсон Телес (к), 4. Яник Вилдсхут, 5. Федерико Варела 6. Жуниор Нзила, 7. Йоан Баи, 23. Ахмед Ахмедов, 29. Християн Петров

Треньор: Любослав Пенев

Карабах: Магомедалиев – Гарайев, Медведев, Андраде, Ромеро, Ибрахими, Малиновски, Гурбанли, Хюсеинов, Алиев, Медина