ЦСКА излезе с официална позиция относно ситуацията с Фернандо Каранга, който още не се е присъединил към тима, макар че привличането му бе обявено още миналия вторник.

Армейците внесоха яснота чрез официалния си сайт в репортажа за днешната контрола с АС Трактор, загубена с 0:1.

Това се случи малко, след като треньорът Ел Маестро разкри, че нападателят има документални проблеми в Бразилия. Това бе първа официална информация по темата от 9 дни насам.

"Поради големия интерес около трансфера на Фернандо Каранга бихме искали да уточним, че футболистът финализира документи в родната си Бразилия, като се очаква да лети за Европа в следващите дни.

Ръководството беше наясно, че предстои забавяне, но за да се избегнат медийни спекулации около трансфера, беше взето решение сделката да бъде обявена веднага след подписването на договора.

Нека не забравяме, че практика на Запад е нови футболисти да бъдат обявявани предварително, а пристигането им да следва седмици по-късно", обявиха от ЦСКА.

"Работил съм с Фернандо и знам, че той е природно надарен физически играч. Надявам се, че ще успеем да го вкараме в топформа преди подновяването на първенството", заяви Нестор Ел Маестро след днешното поражение от Трактор.