От ЦСКА обявиха на официалната си Facebook страница, че в клуба са започнали работа по една от най-важните стъпки за реконструкцията на стадион „Българска армия“. "Червените" пишат, че е изготвена експертна оценка за дървесната растителност към проекта, която предстои да бъде разгледана от Столичния общински съвет.

Ето официалното съобщение на ЦСКА:

Предстои ни една от най-важните стъпки за реконструкцията на стадиона ни! Подадохме изготвената експертна оценка на дървесната растителност към проекта, която предстои да бъде разгледана в постоянната „Комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори“ към Столичния общински съвет.

Одобрението на проекта от Общинския съвет е една от най-важните крачки по пътя към получаване на разрешението за строеж за реконструкцията на стадиона и благоустрояването на околното пространство. Абсолютно уверени сме, че свършената работа и намеренията ни да облагородим цялостно парковата среда около нашия дом, ще бъдат приети без забележки от членовете на комисията към СОС. Ето какви са плановете ни да превърнем Борисовата градина в още по-приятно място, а на мястото на сегашното рушащо се съоръжение и прилежащи площи да изградим модерен стадион с прекрасна паркова среда.

1) Ще намалим стъпката на стадиона с около 3800 кв. м, като реконструираното съоръжение попада изцяло в чашката на съществуващия стадион;

2) Ще върнем на парка близо 50% от прилежащите площи на стадиона за свободно ползване в Борисовата градина. По-конкретно: паркът ще се увеличи с 23 декара зелени площи и 17 декара алейна мрежа и зони за отдих. Съществуващата ограда ще бъде премахната, а на мястото на сегашния сграден фонд и терени ще изградим красива и богата на зеленина паркова среда.

3) Ще засадим нови над 300 дървета около реконструирания стадион.

Водени от искреното си желание да изградим модерен стадион и да облагородим парк Борисова градина, вярваме, че настъпи моментът всички тези позитиви да бъдат подкрепени и приети от членовете на Столичния общински съвет, което да доведе до получаване на разрешително за строеж на така мечтаната от хиляди българи реконструкция на ст. „Българска армия“.