Отборът на ЦСКА се изкачи еднолично на върха в efbet Лига след разгром над Хебър Пазарджик. Тимът на Саша Илич се наложи с 4:0 на стадион „Българска армия”, записвайки една от най-изразителните си победи от началото на сезона.

По два гола за домакините реализираха Дюкенс Назон и Браян Морено. Близо четвърт час преди края на срещата тимът от Пазарджик остана с човек по-малко на терена, след като Алехандро Серано бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение срещу Морено в центъра на терена.

Официални дебюти с фланелката на ЦСКА направиха Марселино Кареасо, който се отличи с две асистенции, и Симеон Александров.

След категоричния си успех в събота вечер, ЦСКА събра актив от 28 точки и изпревари досегашния лидер ЦСКА 1948. Хебър пък остава на 13-та позиция преди изиграването на останалите мачове от кръга.

start-photo.bg
60 снимки

След спокойни първи минути в мача, първата опасност се разкри пред състава на домакините. Маурисио Гарсес получи отдясно и центрира на далечната греда, където Джонатан Линдсет пробва да засече от въздуха, но не успя да стреля добре с левия крак и „подари” топката на Ндиае, който улови без особени проблеми.

ЦСКА продължи да диктува темпото в срещата, като в първия четвърт част от срещата, действията се водеха предимно в половината на тима от Пазарджик. Дюкенс Назон също пробва да обстрелва вратата на Ндиае, но стреля крайно неточно.

Едва в 14-ата минута гостите погледнаха по-сериозно към вратата на своя противник. Търтов получи отдясно, финтира бранител на „червените” и центрира в наказателното поле, където Валпорт пробва трудно изпълнение и прати топката високо над вратата.

В следващите десетина минути двата тима не предложиха нищо интересно, с изключение на един далечен удар на Георги Търтов по диагонала, който обаче не затрудни особено Густаво Бусато.

В 26-ата минута домакините организираха интересна атака, която обаче не бе завършена от дебютанта Марселино Кареасо. Гарсес изведе отлично колумбиеца зад отбраната на пазарджиклии, но стражът на гостите внимаваше и излезе предвидливо, успявайки да стигне пръв до топката.

Резултатът в мача бе открит в 32-ата минута с първия точен удар във вратата на Хебър, който дойде след груба грешка при изнасянето на топката от страна на гостите. Серано бе принуден да върне към своя вратар Хадим Ндиае, който не успя да изчисти, а вместо това прати топката в тялото на Кареасо. Коженото кълбо попадна в Дюкенс Назон, който овладя, финтира защитник на Хебър и с удар по диагонала отдясно порази целта.

Три минути преди почивката ЦСКА стигна до втори гол, който обаче бе отменен след намесата на ВАР. Джоната Линдсет отне топката от Хамдиев, комбинира с Назон, който пък с дълъг пас изведе Шагоян зад отбраната на гостите. Арменецът напредна и с удар по диагонала прониза Ндиае. Гостите имаха сериозни претенции за нарушение на Линдсет срещу Хамдиев, които в крайна сметка бяха уважени и след преглед на ситуацията с ВАР, попадението бе отменено.

На почивката наставникът на гостите Владимир Манчев предприе интересна смяна. Младият специалист реши да извади от игра вратаря си Хадим Ндиае, който сгреши фатално при гола на „червените”, а по-късно показа нови колебания. Мястото му бе заето от Петър Дебърлиев.

ЦСКА наклони много сериозно везните в своя полза в 56-ата минута, когато „червените” реализираха втория си гол в срещата, а в негов автор се превърна отново Дюкенс Назон. След нападение отляво, Кареасо получи топката и комбинира с Назон пред наказателното поле. Голмайсторът на домакините пое, финтира Пламен Крумов и с удар от границата на пеналта в долния десен ъгъл реализира за 2:0.

Само пет минути по-късно домакините решиха всичко в своя полза, реализирайки трети гол. Появилият се само шейсет секунди по-рано Браян Морено също записа името сред голмайсторите в мача. След грешка в отбраната на гостите, Туфегджич отне топката, която попадна в Морено. Той пое и с удар по диагонала не остави шансове на Дебърлиев.

В 71-ата минута резултатът стана доста притеснителен за гостите от Пазарджик, които допуснаха четвърти гол в своята врата. Дебютантът Марселино Кареасо изведе с прекрасен пас Браян Морено, който се освободи от опеката на двама бранители на Хебър и стреля технично в долния ляв ъгъл за 4:0!

Четвърт час преди края на редовното време гостите останаха с човек по-малко на терена. Алехандро Серано влезе безразсъдно в краката на Браян Морено и заслужено видя червения цвят на картона.

В минутите до последния съдийски сигнал домакините пропуснаха още няколко добри шанса, но в крайна сметка резултатът остана непроменен.

FT • ЦСКА – ХЕБЪР 4:0

1:0 Назон 32', 2:0 Назон 56', 3:0 Морено 61', 4:0 Морено 71'

еfbet Лига, 14-ти кръг

Стадион: „Българска армия”

Рефер: Ивайло Ненков

ЦСКА: 1 Густаво Бусато, 19 Иван Георгиев Турицов, 2 Юрген Матей, 6 Християн Петров, 5 Брадли Де Нойер, 21 Амос Юга, 7 Джонатан Линдсет, 26 Марселино Кареазо , 27 Маурисио Гарсес 9 Дюкенс Назон, 23 Жираир Шагоян

Старши треньор: Саша Илич

Хебър: 2 Хадим Ндиае , 28 Осира Корнел, 27 Роберт Мазан, 10 Пламен Крумов, 19 Муса Сила, 3 Богомил Божуркин, 8 Алехандро Гарсия, 97 Марсел Венсан Жан-Пиер, 98 Георги Търтов, 17 Седрик Валпорт, 77 Октай Хамдиев

Старши треньор: Владимир Манчев