ЦСКА ще продаде халфа Тиаго Родригес в Саудитска Арабия за сериозна сума от 1 милион евро. "Червените" вече са договорили трансфера на португалеца, който ще премине в новия си клуб през лятото. Информацията е предадена от "Мач Телеграф".

Става дума за същия отбор, който искаше 29-годишния футболист още през зимата, но тогава до продажба не се стигна, тъй като феновете вече се бяха разбунтували след раздялата с Али Соу и Валентин Антов. Именно заради пропадналата сделка имаше спад и във формата на Тиаго. Арабите обаче не се отказаха от него и дори предложиха по-добра сделка, която вече е приета от шефовете на "Армията".

Все пак Тиаго ще продължи да бъде титуляр за ЦСКА във важните срещи до края на сезона. За "червените" предстои да играят финал за Купата на България срещу Арда на 19 май, а освен това имат и няколко ключови двубоя в битката за сребърните медали.

Тиаго има естествен заместник на "Армията" в лицето на Федерико Варела. Но със сигурност през лятото ще бъде привлечен още един нов плеймейкър.

Португалецът дойде в ЦСКА през 2017 година от дублиращия отбор на Порто. Ако запише участие в мача с Лудогорец утре, той ще стане чужденецът с най-много двубои за "червените" в първенството - 115. През тази кампания той има 38 мача във всички турнири (23 в efbet Лига, 5 за Купата и 10 в Лига Европа).