Халфът на ЦСКА Рубен Пинто e пред трансфер в  в Германия. 27-годишният португалец, който е втори капитан на “червените”, може да премине в Нюрнберг, твърди авторитетният в. “Билд”. 
 
 
Според изданието именно интересът към Пинто е причината “франките” да уредят контрола с ЦСКА. Мачът ще се играе утре в Марбея и след него ще стане ясно окончателно дали ще се стигне до трансфер.
 
Спортният директор на Нюрнберг Роберт Паликуча не пожела да коментира темата, но е повече от сигурно, че изявите на Пинто в утрешната проверка ще бъдат следени под лупа. 
 
Ако германците харесат юношата на Бенфика, но не се споразумеят с ЦСКА за цената, е възможно да се опитат да го вземат като свободен агент през лятото, когато изтича договорът му с “червените”.
 
Пинто е в ЦСКА от 2016 година, а преди това е играл за Беленензес, Пасош Ферейра и втория отбор на Бенфика. Португалецът е бивш юношески и младежки национал на родината си. Ако остане на “Армията” и през следващия сезон, той може да се превърне в чужденеца с най-много мачове за “червените”.