Мачът срещу Ботев Враца се очертава като последен за звездата на ЦСКА - Али Соу, на стадион "Българска армия". Гамбиецът ще бъде продаден след края на есенния полусезон. 

С представянето си в последния месец таранът успя да привлече погледите на доста чуждестранни клубове към себе си, а "черешката на тортата" бяха двата гола в мрежата на италианския гранд Рома за победата с 3:1. С тях Соу си гарантира трансфер, от който се очаква "червените" да получат 4 млн. евро. 

Lap.bg.
78 снимки

Соу бе на косъм от трансфер в началото на октомври. Тогава той премина медицински прегледи в Дижон и подписа с френския клуб, но документите не бяха заверени навреме в местната федерация. Така сделката пропадна. От нея ЦСКА трябваше да вземе 3,5 млн. евро. Сега ще прибере повече заради доброто представяне на Али.

Соу се разписа по веднъж в последните 4 мача на вътрешната сцена - при 3:0 над Ботев Пловдив, 2:0 над ЦСКА 1948 и 2:1 над Монтана в първенството, както и при 5:0 срещу Ботев Ихтиман за Купата на България. Общо в шампионата нападателят има 5 гола в 13 мача, а в Лига Европа е с 5 попадения в 10 срещи.

Сериозен интерес към Соу има от западноевропейски клубове, но няма да е изненадващо, ако вместо в тази посока гамбиецът потегли на Изток - към Китай или Арабския свят.