ЦСКА води преговори с датския Одензе за трансфера на централния нападател Луисиус Деедсон, пише днес „Мач Телеграф“.

Таранът е национал на Хаити и има доста внушителна визитка, която го прави и доста скъп, но на „Армията“ смятат, че ще успеят да го привлекат. През завършилия току-що сезон в Дания, Деедсон има общо 29 мача във всички турнири, в които е отбелязал 9 гола и е записал една асистенция. 8 от головете са вкарани по време на редовния сезон, а само един в плейофите за оставане в елита. Одензе завърши на 7-о място в редовния сезон, но така бе във втората група на първенството, а впоследствие и изпадна. Деедсон е и национал на Хаити, макар да има и американско гражданство. Той играе за Карибската страна постоянно от две години насам. До момента има в актива си 8 мача и 2 асистенции. Цената на Деедсон в момента се движи около 700 000 евро.

В ЦСКА смятат, че именно този футболист може да повтори добрите мачове на сънародника си Дюкенс Назон, който стана любимец на публиката през миналия сезон. Шефовете обаче решиха да го продадат през зимната пауза и така се лишиха от един от най-добрите си футболисти. Въпреки че Деедсон се смята за копие на Назон, специалисти смятат, че между двамата има една разлика, която е в полза на Деедсон. Той може да играе успех не само като таран, но и като ляв или десен нападател. 

Преговорите с хаитянина показват, че в ЦСКА върви сериозен процес на подсилване на тима за новия сезон, независимо от изхода на баража в петък. Пред договор с тима са 29-годишният сърбин Ожегович и Яхия Аллах от Мароко.