Отборът на ЦСКА пусна още една част от екипа за идния сезон. Този път „червените“ разкриха, че на новите фланелки абревиатурата ЦСКА ще бъде изписана на глаголица.

Наред с това, от ЦСКА разкриха, че в утрешния ден ще представят кой футболист ще носи екипа с №8 на гърба в отбора през следващия сезон. В последните 3 сезона, значимият за тима номер бе носен от Греъм Кери, който обаче напусна тима като свободен агент.

Ето какво написаха от ЦСКА във Фейсбук:

 
📜Изписаният 4-буквен надпис на гърба на фланелката е на глаголица и означава ЦСКА.
🇧🇬Припомняйки си мотото на кампанията през сезон 20/21, а именно „Няма бъдеще без история”, вярваме, че всеки от нас трябва да знае, да помни и да се гордее с всичко българско, пазено и пренасяно векове наред от поколения наши сънародници. Всички те са имали смелостта да се борят за съхранението на българщината и не са допуснали културно-историческото наследство на прадедите ни да потъне в забвение. Глаголицата, определяна от някои като „най-съвършената графична система от древни времена до днес” е именно един от онези символи, с които ние като народ трябва да се гордеем. Затова решихме да й отдадем заслуженото в екипа ни за новия сезон.
⏳Представянето на целия екип очаквайте тази вечер в 19:48 ч.
🇧🇬 П.П. А кой е новият ни номер 8 - ще разберете утре. 😉