ЦСКА победи Ботев Пловдив с 2:1 в най-интересния двубой от 10-ия кръг на efbet Лига. Попаденията за "червените" бяха дело на Джонатан Линдсет и Дюкенс Назон от дузпа, а за пловдивчани точен бе Константинос Балоянис. Двубоят бе много емоционален, като фаловете в срещата почти отсъстваха, а имаше красиви моменти и голям брой положения. "Червените" успяха да се поздравят с трите точки и да се настанят на третото място в класиране с актив от 18 пункта, докато Ботев остава на 11-о място с едва 9 точки на сметката си.
Първият точен удар дойде в 10-а минута, като Тобиас Хайнц опита изстрел от разстояние, но Ханкич внимаваше и не бе затруднен. Малко след това Матиас Фаетон също опита късмета си от дистанция, но той не бе достатъчно опасен, като стражът на Ботев отново реагира чудесно.
 
В 21-а минута Матиас Фаетон напредна чудесно по левия фланг, като навлезе в наказателното поле и върна топката към дузпата, намирайки Джонатан Линдсет, а норвежецът с престижен удар не остави шансове на Ханкич да се намеси - 1:0 за ЦСКА.

Десетина минути по-късно от ЦСКА имаха претенции за дузпа заради позакъсняла реакция на Ханкич, но съдията даде знак играта да продължи.

В 41-а минута ЦСКА създаде много опасна атака, при която Дюкенс Назон бе на чиста позиция и отправи удар от пеналтерията, но топката се отби от страничната греда. Впоследствие Кареасо върна напрежението, а Турицов успя да вкара топката във вратата, но попадението бе отменено поради засада.

В началото на втората част двубоят бе спрян временно, тъй като имаше димки в цветовете на българския флаг, а феновете на Ботев гордо запяха в чест на деня на Независимостта.

В 67-а минута ЦСКА изпълни корнер отляво, а впоследствие топката се отби от ръката на Антоан Бароан. Съдията прегледа ситуацията на ВАР и прецени, че има дузпа. С изпълнението се нагърби Дюкенс Назон, като Ханкич успя да докосне топката, но не и да избие, като това се превърна в гол за ЦСКА.

В 73-а минута Антоан Бароан бе изведен зад гърба на противниковата защита и овладя прекрасно с левия крак, като веднага потърси удара, но той не бе точен.

start-photo.bg
57 снимки

В 77-а минута Ивелин Попов получи топка в наказателното поле, като показа невероятната си визия и отклони страхотно към Константинос Балоянис, който преодоля Бусато с прецизен удар, за да намали резултата.

Малко след това Амос Юга овладя топка на границата на наказателното поле и опита техничен удар с десния крак, но Ханкич бе добре пласиран и улови. В седмата минута на добавеното време Красиан Колев отне чудесно топката и преодоля противников играч, като отправи мощен удар от разстояние, но Бусато бе добре пласиран и улови. В ответната атака Тобиас Хайнц овладя удобна топка на границата на противниковото наказателно поле и опита удар в близкия ъгъл на вратата на Ботев Пловдив, но топката прелетя встрани от десния страничен стълб на Ханкич и излезе в аут.
 
 
FT  |  БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЦСКА  1:2
 
Ботев Пд: 1. Хидайет Ханкич, 5. Йонас Тамм, 10. Ивелин Попов (К), 11. Антоан Бароан, 15. Джеймс Ето’о, 16. Самюел Акере, 17. Николай Минков, 19. Антоан Конте, 20. Антонио Перера, 21. Точукву Ннади, 38. Константинос Балоянис
Резерви: 92. Даниел Кайзер, 2. Рой Херман, 14. Фаустас Степонавичус, 22. Реда Рабей, 25. Станислав Работов, 28. Янис Карабельов, 30. Лъчезар Балтанов, 31. Уме Емануел, 88. Красиан Колев
Треньор Душан Керкез
 
 
ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 13. Браян Кордоба, 6. Християн Петров, 21. Амос Юга (К), 26. Марселино Кареасо, 7. Джонатан Линдсет, 14. Тобиас Хайнц, 15. Тибо Вион, 19. Иван Турицов, 11. Матиас Фаетон, 9. Дюкенс Назон
Резерви: 25. Димитър Евтимов, 4. Мено Кох, 22. Енес Махмутович, 17. Емануел Шакич, 8. Станислав Шопов, 10. Жираир Шагоян, 30. Данило Асприля, 24. Марк-Емилио Папазов, 29. Майкъл Естрада
Треньор Нестор Ел Маестро