Отборите на ЦСКА и Локомотив Пловдив се изправят един срещу друг във втория двубой от неделната програма на 13-ия кръг в родната efbet Лига. Срещата на стадион „Българска армия“ стартира в 16:30 часа и ще можете да я проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим двубоя минута по минута.

През седмицата двата тима научиха, че ще се играят един срещу друг в четвъртфиналите на турнира за Купата на България, като мачът ще се играе в началото на месец март следващата година.

За софиянци червен картон получи Брадли Мазику при победата с 2:0 над Арда на 1/8-финалите за Купата и няма да бъде на разположение за днешния двубой.

Иначе, през седмицата се завъртя информация, че треньорът на „червените“ Стойчо Младенов е изготвил три списъка. Първият от тях е с имената на играчите, чиито договори с клуба изтичат през юни, но той желае да ги задържи в състава си. Футболистите с изтичащи договори с ЦСКА не са малко. Става въпрос за цели 14 имена, в това число попадат много важни имена – Жорди Кайседо, Брадли Мазику, Густаво Бусато и Греъм Кери.  

Младенов е готов и списъка с нови попълнения, на кои позиции иска да се засили конкуренцията и конкретните имена, на които се е спрял. Третият пък съставлява играчите, които не влизат в пановете на треньорския екип.

Имаше и информации, че турският елитен Газиентеп се интересува от нападателя Жорди Кайседо.

Греъм Кери пък се завърна в игра срещу Арда, а Георги Йомов записа своя 60-и мач за „червените“ срещу кърджалийци.

Бисмарк Чарлс е близо до завръщане в игра, докато Мено Кох продължава да лекува травма.

В същото време Локо Пловдив се справи със съименниците си от София за Купата и навлезе в ритъм, след като записа три поредни победи. Наставникът Александър Тунчев заяви в интервю, че се надява тимът да продължи с добрите си игри.

„Черно-белите“ не загубиха нито един мач от последните три срещу ЦСКА. Милош Петрович обаче ще пропусне днешния сблъсък заради наказание.

Французинът Венсан Марсел не успя да се възстанови от разтежението, което го извади от двубоя с Локо София за Купата. Атакуващият халф направи няколко силни мача и успя да измести Лукас Салинас от титулярния състав, но сега отново бразилецът ще действа зад Димитър Илиев и Георги Минчев.

Заради контузия от групата на Александър Тунчев отпадна и синът на спортния директор Георги Иванов – Александър. Той също е контузен и остави треньорския щаб без резервен нападател. В състава обаче се връща възстановеният Конър Руан.


16:30 часа | ЦСКА – ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ

efbet Лига, 13-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

ЦСКА (4-2-3-1): Густаво Бусато – Иван Турицов, Юрген Матай, Томас Лам, Жефесон – Амос Юга, Карлос Мухар – Георги Йомов, Греъм Кери, Яник Вилдсхут – Жорди Кайседо

Старши треньор: Стойчо Младенов

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ (3-4-1-2): Лукас Редер – Кристиан Гомис, Мартин Паскалев, Йосип Томашевич – Бирсент Карагарен, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Шакил Сно – Лукас Салинас – Георги Минчев, Димитър Илиев

Старши треньор: Александър Тунчев


Главен съдия: Георги Гинчев, град Велико Търново

Стадион: „Българска армия“, град София