ЦСКА приема Арда в първи мач от плейофите на efbet Лига този сезон. Двубоят е генерална репетиция за предстоящия финал за Купата на България, в който един срещу друг на 19 май ще излязат двата отбора. Срещата на "Българска армия" стартира в 20:15 часа и ще бъде предавана пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA.
 
В редовния сезон двата отбора не успяха да се победят, след като и двата мача завършиха 1:1. В Кърджали домакините поведоха с гол на Светослав Ковачев в 73-ата минута, Джером Синклер изравни шест минути преди края. На "Българска армия" Кайседо изведе "червените" напред в 68-ата минута, а Тонислав Йорданов донесе точката на Арда от дузпа в добавеното време.
 
"Червените" влизат в мача на гребена на вълната след победата над Левски в предишния кръг. Аут за дблъсъка са Брадли Мазику и Жеферсон, които не са възстановени, а Жул Кейта е под въпрос. Очаква се в средата на терена отново конците да дърпа Феде Варела, който спечели приза за играч №1 на изминалия кръг. Много вероятно е до него да излезе и португалецът Тиаго Родригес, който е напълно готов за игра, след като влезе като резерва срещу Левски. 
 
Гостите идват на "Българска армия" с амбицията да заличат спомена от последния кръг, когато получиха звучен шамар от Царско село. Загубата с 0:4 е най-тежката за Арда до момента. Звездите на тима Иван Коконов и Спас Делев няма да играят, а ще бъдат съхранени за финала на Купата на България срещу „червените“. В състава се очаква да се завърнат Никола Таравел и Жуниньо, които дълго време лекуваха контузии.