ЦСКА уж беше готов с 90% от селекцията още преди началото на сезона, но полека-лека на "Армията" продължават да акостират нови футболисти. И поредният от тях изглежда ще е австралийският национал Томи Юрич. 

28-годишният нападател идва с доста добра визитка, само преди 12 месеца беше част от националния отбор на "кенгурата" за Световното първенство в Русия. Подвизавал се е в елита на Швейцария и Холандия, макар по-голямата част от кариерата му да е преминала в Австралия. 

Но въпреки това ангажирането му е един огромен риск. Причината е, че веднага след края на Мондиала започват и проблемите за него, като през цялата минала кампания е преследван от травма в крака, за която в предишния му клуб Люцерн имат съмнение, че се превръща в хронична. 

Освен това нападателят не е играл в официален мач от февруари тази година, когато за последно записва минути срещу Ксамакс. Веднага след двубоя е помолен да тренира самостоятелно и дори не води подготовка с отбора. Това означава, че в последните шест месеца той се е готвил сам и едва ли ще бъде в достатъчна кондиция да помогне веднага на новия си отбор, пише изданието ftbl.com.au. 

В крайна сметка записва само 9 двубоя и 2 гола във всички турнири и през лятото е освободен и името му се спряга за завръщане в Австралия. Всеки от местните клубове, който е смятан за новия му пристан, категорично отрича да е проявявал интерес към него. В крайна сметка пред него се появява опцията ЦСКА, където ще се бори да възроди кариерата си в конкуренцията на Тони Уот, Али Соу и Евандро.