Италианецът Кристиано Джарета е пред напускане на ЦСКА. Договорът на спортния директор изтича през лятото и на този етап той не е получил предложение за подновяването му. Така почти сигурно ще се стигне до раздяла между двете страни. Информацията е съобщена от bgdnes.bg. 

Той пристигна в ЦСКА в началото на 2019 година. Неговата основна роля бе да съдейства за привличането на перспективни чуждестранни попълнения на “Армията”.

От следващия сезон трансферната политика на “червените” ще претърпи пълна промяна и ще се залага основно на български футболисти, което прави присъствието на Джарета излишно. Освен това бюджетът ще бъде сериозно намален, а заплатата на бившия шеф в Удинезе далеч не е от ниските в клуба.

Директорът има предложения от второто ниво в италианския футбол и най-вероятно ще продължи кариерата си в своята родина. Неговото семейство също предпочита да остане на Апенините.

Джарета ще бъде запомнен основно с два трансфера - на сънародниците си Диего Фабрини и Стефано Белтраме. Първият се оказа абсолютен провал. Дошлият през миналото лято Фабрини изигра едва няколко мача за “червените” преди да поиска да скъса контракта си поради “лични причини” и да се завърне в румънското първенство. За разлика от него, пристигналият в началото на тази година Белтраме загатна за сериозна класа. Дошлият от Ювентус халф е един от малкото чужденци, които ще останат на “Армията” и през следващия сезон.