Представителят на френската Лига 2 Гренобъл следи ситуацията с крилото на ЦСКА Матиас Фаетон. „Червените“ привлякоха национала на Гваделупа именно от този клуб, като според различни източници са платили 1,6 милиона евро за правата на 24-годишния футболист.

Ако се окаже, че през този сезон треньорът на „червените“ Томислав Стипич няма да даде титулярно място на Фаетон, не е изключено французите да се задействат и да си върнат бившата звезда, пише „Мач Телеграф“. През сезон 2022/2023 крилото записа 37 мача за Гренобъл в Лига 2, в които реализира 9 гола и даде 2 асистенции.

След трансфера си на „Армията“ обаче националът на Гваделупа не впечатлява. Макар и са се вижда, че той има класа, не е ефективен. За 41 мача с екипа на ЦСКА Фаетон вкара 6 гола и даде 5 асистенции. Нещо повече – фланговият футболист беше оставен резерва в дербито с Лудогорец, дебют на новия треньор Томислав Стипич, макар и „червените“ да изпитват трудности в атакуващ план. След като влезе на терена през втората част Фаетон не се отчете с нищо съзидателно.

Възможно е Гренобъл да поиска да привлече Фаетон под наем, тъй като едва ли от клуба биха готови да извадят 1,6 милиона евро за бившия си играч.

подкрепя българския спорт