ЦСКА ще изиграе четвъртата си контрола от лятната подготовка днес. „Червените“ се изправят срещу германския Вердер Бремен в Австрия. Двубоят ще стартира в 17:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а Gong.bg ще проследи всичко най-интересно от срещата.

Треньорът на столичани Любослав Пенев няма да може да разчита на контузените Мено Кох и Тибо Вион, както и на все още не напълно възстановените Амос Юга и Густаво Бусато. Малко вероятно е и Валентин Антов да вземе участие в двубоя, след като е изостанал с подготовката. Българският национал все още чака развръзка къде ще играе през следващия сезон.

До момента ЦСКА изигра три контроли, в които записа две победи и една загуба. „Червените“ се наложиха над Литекс с 2:0 и Вакер Инсбрук 1:0, а в последната си проверка отстъпиха на гръцкия гранд Олимпиакос с 1:2. До края на подготовката възпитаниците на Любослав Пенев ще изиграят още две контроли – на 7 юли с Карабах и на 10-и с Ботев Враца.

Днес срещу ЦСКА може да се изправи и младежкият национал на България Илия Груев. Той е част от Вердер Бремен и се надява да получи шанс за изява от треньора Томас Шааф. През следващия сезон германският отбор ще играе във Втора Бундеслига, а треньорският щаб на тима се надява на бързо завръщане в елита. Илия Груев вчера заяви, че двубоят с „червените“ ще бъде специален за него.