ЦСКА планира да задържи вратаря Густаво Бусато и през следващия сезон, научи „Мач Телеграф“. Бразилският страж има кауза в договора си, която да го остави на „Армията“ поне до лятото на 2025-а година. Бусато поднови контракта си с „червените“ през миналото лято, като подписа за период от 1+1 година.

Кариоката кара вече пети сезон в ЦСКА и до момента е изиграл общо 161 мача, които го превърнаха в чужденеца с най-много срещи за клуба. У нас той спечели и единствения трофей в кариерата си – Sesame Купа  на България през 2021-а година.

Снимки: Startphoto.bg
99 снимки

Пречка пред оставането на Бусато в ЦСКА могат да се окажат семейните му ангажименти и желанието му да се прибере в родната Бразилия. Още през миналото лято стражът и агентът му Ернан Банато, който сега е собственик на Берое, намекнаха, че от Южна Америка има интерес към играча. Преди да акостира в София през юни 2019-а Бусато игра за бразилските Наутико (2017), Апересиденсе (2018), Сампайо Корея (2018), и Итуано, а единственият му досег до Стария континент преди това беше елитният полски Подбескидзие през сезон 2016/17, когато обаче не записва нито един мач в местната Екстракласа.

Очаква се шефовете на ЦСКА да проведат разговор с Густаво Бусато след последния официален мач на тима за годината – срещу Лудогорец на 10 декември от 17:45 часа, а по време на зимната подготовка двете страни ще могат на спокойствие да уточнят подробностите около евентуалното удължаване на контракта на вратаря.

Снимки: Startphoto.bg
80 снимки

В случай, че бразилецът е непреклонен и не желае да остане на „Армията“ още един сезон, то от Борисовата градина задължително ще привлекат нов вратар през лятото, тъй като договорът на Димитър Евтимов също изтича след края на шампионата, а неговото преподписване тепърва е въпрос на мислене и преценка от спортно-техническото ръководство на клуба.