ЦСКА сам се вкара в много нелеп сценарий и сега ще трепери до последния момент за евентуалната си квота в Лига Европа. Локомотив Пловдив вече си осигури участие в евротурнирите през спечелването на Купата на България и със сигурност ще играе без напрежение в оставащите мачове от първенството. За „червените“ обаче се налага да изпреварят на всяка цена Левски в крайното класиране, за да избегнат баража, който изглежда резервиран за „сините“ всяка година.

ЦСКА обаче има доста неприятна програма до края и съвсем не е сигурно, че ще успее да навакса изоставането си от 1 точка за момента. В неделя „червените“ приемат у дома шампионите от Лудогорец. Въпреки че гостите отдавна са си опекли нещата, едва ли ще направят просто приятна разходка до центъра на София. Лудогорец никога не е губил на „Армията“ за първенство и ще се опита да съхрани тази традиция. Не победи ли „орлите“ обаче, за ЦСКА ще стане изключително трудно да изпревари Левски в оставащите мачове.

Освен това "сините" имат предимство и в преките двубои, което ще им свърши работа при равни точки. 

След това идва гостуването на Локо в Пловдив. Това също е доста неясен мач. "Черно-белите" може и да празнуват вече, но това не означава, че в последните мачове ще развалят впечатлението, което градиха цял сезон. 

Пред ентусиазираната си публика Локомотив ще иска да постигне добър резултат, който напълно изключва поражението. 

Дори в последния кръг срещу Берое в София съвсем няма да лесно. Отборът на Димитър Димитров показва завидна форма и само някои индивидуални грешки го лиши от много по-добри резултати. Старозагорци обаче ще искат да завършат сезона с високо вдигнати глави.

Освен борбата с Левски, ЦСКА не бива да подценява Славия, който е само 3 точки зад тях. С други думи, трябва да се избегне възможността отборът да е зад борда.

Разбира се, ЦСКА може да се класира за Лига Европа и чрез бараж, но пак всичко ще опира до един финал и съвсем няма гаранция, че отборът ще е фаворит срещу Черно море, например, който тази година си тръгна със звучната победа с 3:1 на „Армията“./Меридиан мач