ЦСКА приема Левски в голямото дерби на първия кръг от плеойфната фаза на efbet Лига. Двубоят на Националния стадион „Васил Левски“ стартира в 17:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg може да проследите всичко най-интересно от срещата.

През седмицата треньорът на „червените“ Стойчо Младенов подаде оставка след победата над Славия с 2:0 в първия полуфинал за SESAME Купа на България. ЦСКА ще бъде воден в следващите двубои от англичанина Алън Пардю. Феновете реагираха остро към ръководството след раздялата със Стойчо Младенов и неговия щаб.

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев от своя страна заяви: „Не мога да държа никого на сила, Стойчо излъга.“ Появиха се хоризонти за големи рокади в клуба. Появи се ново име за треньор в лицето на Саша Илия, но засега това изглежда, че няма да се случи.

Контузени в лагера на „червените“ са капитана Юрген Матей, Томас Лам и Християн Петров.

Треньорът на Левски Станимир Стоилов няма да води „сините“ днес, след като бе изгонен след победата над Лудогорец в Разград с 3:2 в полуфинала за SESAME Купа на България.

Срещу „червените“ няма да бъде на линия и Хосе Кордоба. Мъри заяви след двубоя, че напуска българския футбол, но на следващия ден каза: „Напускам българския футбол, но оставам в Левски, заради феновете“. Той сподели и че не му харесва управлението на клуба. От своя страна мажоритарният собственик на „сините“ Наско Сираков заяви: „Изгониха Хосе Кордоба, заради мача с ЦСКА.“

По всяка вероятност под рамката ще се завърне възстановения Николай Михайлов.

подкрепя българския спорт