Отборите на ЦСКА и Левски отново не успяха да излъчат победител в дербито от 27-ия кръг на efbet Лига. Срещата от плейофите в елита завърши при резултат 0:0, като головите възможности в мача определено не изобилстваха.

По добрите шансове за гол в двубоя бяха в полза на „червените”, които така и не успяха да превземат вратата на Николай Михайлов. Гол на Маурисио Гарсес през втората част бе правилно отменен заради засада, а най-чистата възможност за гол в двубоя пропиля Жеферсон в продължението на двубоя на стадион „Васил Левски”. През първта част двата тима не успяха да отправят нито един точен удар в рамката на вратата. 

С оглед на резултата днес, освен на практика,  „червените” почти загубиха и всички математически шансове за титлата.

Лудогорец може да бъде коронован за шампион на България още тази вечер. Това ще се случи, ако разградчани спечелят поне една точка при домакинството си на Славия в Разград.

Антон Узунов
96 снимки

Двубоят на националния стадион „Васил Левски” започна доста равностойно, като в първите няколко минути играта се водеше предимно в центъра на терена, където нито един от двата тима не успя да вземе превес. Едва в 8-ата минута на срещата дойде първия корнер в мача, който бе в полза на ЦСКА. След изпълнението му обаче, домакините не успяха да се възползват и отбраната на Левски се справи с лекота.

След втория ъглов удар в мача, който отново бе в полза на домакините, Левски успя да организира страхотна контраатака, която обаче завърши с разочароващ удар на Уелтън отдясно. Крилото на „сините” с лекота надбяга Брадли Мазику, но изстрелът му бе крайно неточен.

Постепенно тимът на Левски намери своя ритъм и организира няколко по-добри атаки към вратата на своя противник, една от които завърши с много техничен удар на Илиан Стефанов. Той нахлу в наказателното поле отдясно, финтира двама бранители на „червените” и с левия крак стреля в далечния ъгъл на вратата, но топката не попадна в целта.  

Футболистите на Цанко Цветанов продължиха да бъдат малко по-настоятелния тим на терена, но въпреки това „сините” не успяха да създадат нито едно чисто голово положение пред Димитър Евримов, с изключение на няколко разбърквания в наказателното поле след разиграване от ъглов удар. От своя страна ЦСКА пробва да изненада Николай Михайлов с далечен удар на Греъм Кери, който обаче не успя да насочи добре топката и тя мина далеч от вратата.

През първата част двата тима не успяха да отправят нито един точен удар в очертанията на една от двете врати.

На почивката Алън Пардю направи една промяна в състава си, като на терена се появи Йоан Баи за сметка на Яник-Сони Вилдсхут.

Втората част започна с ъглов удар в полза на ЦСКА, но първата чиста възможност след почивката бе в полза на Левски. Драган Михайлович получи отдясно и центрира много добре в наказателното поле, където Бари стреля с глава, но и той не сполучи.

Малко по-късно Илиян Стефанов получи ненужен жълт картон в противниковото наказателно поле, който го вади от реванша за SESAME Купа на България срещу Лудогорец.

В 57-ата минута на срещата дойде и първата отлична възможност за гол в мача. Тя бе в полза на ЦСКА. След центриране в наказателното поле, резервата Йоан Баи се пребори за топката отляво и пусна пас към Греъм Кери. Атакуващият футболист на „червените” стреля с левия крак по диагонала, но Ники Михайлов действа авторитетно и с ръка успя да избие в ъглов удар.

Пет минути по-късно Левски организира добра атака, при която Билал Бари бе изведен зад защитата на ЦСКА, но поведе дълго топката и позволи на Евтимов да реагира и да избие коженото кълбо от краката му. Уелтън също имаше добър шанс, но слабият му удар не затрудни Евтимов.

В 72-ата минута Маурисио Гарсес успя да насочи топката в мрежата на Николай Михайлов, но нападателят на ЦСКА бе в явна засада и голът бе правилно отменен. Още при изстрела на Гарсес, футболистите на Левски бяха спрели да играят.

В 84-ата минута отново Гарсес се озова на прекрасна позиция, след като бе изведен зад отбраната на Левски. Ударът на нападателя обаче отново не попадна в целта.

В продължението на мача Жеферсон пропусна най-чистото положение в мача. Варела центрира в наказателното поле, където халфът на символичните домакини надскочи всички и стреля с глава, но топката премина на сантиметри от напречната греда на вратата. Това бе и последният акцент в срещата на „Васил Левски”, преди главният рефер да даде последен съдийски сигнал.

Антон Узунов
84 снимки


FT ЦСКА – ЛЕВСКИ 0:0 • Класиране Резултати Програма

Стадион: „Васил Левски”, София

Рефер: Георги Кабаков, Пловдив

ЦСКА: 25 Димитър Евтимов, 19 Иван Турицов, 4 Мено Кох, 21 Амос Юга, 18 Брадли Мазику, 3 Жеферсон, 24 Карло Мухар, 8 Греъм Кери (5 Федерико Варела 74'), 27 Маурисио Гарсес (10 Георги Йомов), 30 Яник Вилдсхут (7 Йоан Баи 46'), 9 Жорди Кайседо (14 Калоян Кръстев)

Резерви: 1 Густаво Бусато, 15 Тибо Вион, 29 Томас Лам

Старши треньор: Алън Пардю

Левски: 13 Николай Михайлов, 5 Ван дер Каап, 6 Цунами, 8 Андриан Краев, 14 Илиян Стефанов, 17 Уелтън (4 Иван Горанов), 19 Билал Бари, 23 Сонко Сундберг, 30 Филип Кръстев, 88 Марин Петков (22 Патрик-Габриел Галчев), 91 Драган Михайлович

Резерви: 1 Пламен Андреев, 10 Радослав Цонев, , 34 Димитър Андонов, 39 Васил Димитров, 71 Антоан Стоянов

Старши треньор: Цанко Цветанов