ЦСКА и ЦСКА 1948 се изправят един срещу друг в голямото дерби на осмия кръг в efbet Лига. Сблъсъкът е с начален час 20:30 и ще бъде излъчен пряко в ефира на DIEMA SPORT, а ние от Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от стадион "Българска армия" на живо. 

Макар доскоро ЦСКА да обръщаше по-голямо внимание на участието си в Лигата на конференциите, отборът започна силно и в първенството. "Червените" записаха 4 победи и 1 равенство до момента и заемат 5-ото място в класирането, като имат и два мача по-малко от днешния си съперник. След като отпаднаха от Европа, сега възпитаниците на Саша Илич ще съсредоточат всички усилия на домашната сцена, където отново целта е шампионската титла, която се изплъзва вече толкова дълго време.

В същото време ЦСКА 1948 пристига на "Армията" като лидер в класирането на efbet Лига. Играчите на Любослав Пенев доказаха, че ще бъдат сериозен фактор през този сезон. Отборът показва добър футбол и надеждите са за пореден силен мач и позитивен резултат.

В ЦСКА 1948 се събраха доста "червени" легенди. Освен треньора Любослав Пенев, там са още и Стойчо Младенов, Ради Здравков, Валентин Илиев, Методи Деянов, Методи Томанов и др. Това явно не се харесва на феновете на ЦСКА, които бързо "задраскаха" бившите си любимци. Ултрасите, които са в конфликт с шефовете на "Армията", дори призоваха за пълна мобилизация за този мач и пълен стадион. Това само показва колко голямо значение придават те на този сблъсък. Не е изключено да има и провокации по време на срещата.

ЦСКА няма да може да разчита на треньора си Саша Илич, който е наказан за този двубой. Така мястото му на пейката ще заеме Милорад Гекович. Георги Йомов пък даде положителна допинг проба и е със спрени състезателни права.

Любослав Пенев пък не може да разчита на наказания Александър Колев.

Вероятни състави:

ЦСКАБусато, Турицов, Кох, Матей, Де Нойер, Вион, Юга, Шопов, Линдсет, Гарсес, Бамба;

ЦСКА 1948Наумов, Даскалов, Хелитон, Лясков, Чочев, Умарбаев, Октавио, Русев, Кирилов, Бастунов;