Отборът на ЦСКА гостува на Ботев Враца в мач от 6-ия кръг на efbet Лига. Срещата е втора от днешната програма и стартира в 21:15 часа. Двубоя на стадион „Христо Ботев” може да гледате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg също ще проследим развитието на мача на живо.

Главен рефер на срещата във Враца е Георги Кабаков, а негови асистенти ще бъдат Мартин Маргаритов и Диян Вълков.

ЦСКА заема 11-то място след четири изиграни мача, в които столичани записаха победа, загуба и две равенства. Ботев Враца пък е 13-ти, инкасирайки цели четири поражения от пет мача.

След отпадането от Европа, представянето на ЦСКА в родния шампионат е меко казано незадоволително. В миналия кръг „червените” допуснаха тежко поражение от шампиона Лудогорец с 0:3, а слабата игра доведе до нови протести от страна на феновете, които счупиха една от вратите на стадион „Българска армия” и надраскаха един от входовете на съоръжението с обидни думи.

Очаква се наставникът на гостите Нестор Ел Маестро да направи някои промени в състава си. Роденият в Сърбия специалист най-вероятно ще заложи на нови имена в отбрана, като най-вероятно капитанът Мено Кох ще седне на пейката, а от първата минута ще започнат Християн Петров и Браян Кордоба.

От историческа гледна точка, мачът на ЦСКА срещу Ботев Враца е добре дошъл. „Червените” не срещат особени трудности срещу този съперник в последните години. За последно ЦСКА не спечели срещу Ботев Враца през 2011 година.

подкрепя българския спорт