Вицешампионът ЦСКА ще изиграе днес третата си контрола по време подготвителния си лагер в Турция срещу словашкия Тренчин. Срещата в Анталия стартира в 14:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим на живо всичко най-интересно от проверката.

До този момент „червените“ допуснаха две поражения и то без да отбележат попадение – с 0:2 от полския Корона Киелце и с 0:1 от иранския Трактор. На старта на подготовката си на родна земя възпитаниците на Нестор Ел Маестро пък надиграха с 5:3 втородивизионния Литекс.

startphoto.bg
85 снимки

Любопитното е, че контролата срещу Тренчин ще се проведе на мястото, където само до преди няколко дни беше настанен ЦСКА, преди да  се премести в Белек.

Днешният съперник се намира на шеста позиция в местната елитна дивизия, но на цели 16 точки зад лидера Слован Блатислава. Досега в контролите Тренчин записа 1 победа (5:1 над унгарския Гьор) и две равенства (0:0 със словенския Марибор и 2:2 с полския Видзев Лодз). Отборът също е воден от сърбин в лицето на Илия Столица. В състава пък има цели девет африкански футболисти – петима нигерийци, трима от Кабо Верде и един ганаец.

Добрата новина за Ел Маестро е, че норвежецът Тобиас Хайнц е възстановен от контузията в глезена, която го мъчеше в последните дни. Полузащитникът пропусна предишната контрола на армейците срещу иранския Трактор, а след това няколко дни не участва и в тренировъчния процес. В понеделник обаче се включи на пълни обороти в заниманието на тима.

До края на лагера си в Турция ЦСКА ще срещне деветия в Чехия Бохемианс Прага (03 февруари), след което се прибира на родна земя, където ще се изправи срещу Септември София (10 февруари).