Какво е общото между разгрома на ЦСКА над Монтана с 6:0 и сладкия реванш срещу Лудогорец? И в двата мача "червените" вкараха по 2 гола от статични положения. Още по-любопитното е, че и в двата случая попаденията бяха близнаци.

Юрген Матей вкара и двата гола след ъглови удари на Греъм Кери, като те бяха идентични. Ирландецът вдига топката на близката греда, а нидерландският защитник я забива мощно, изпреварвайки съперниците си. Със сигурност става дума за заучено положение, което е изпълнявано десетки или стотици пъти по време на тренировки.

Има обаче и друг тандем, който е също толкова смъртоносно опасен. Става въпрос за центриранията на Феде Варела и играта с глава на испанеца Мено Кох, които също допринесоха за два изпипани гола. В единия случай асистенцията дойде от корнер, а в другия - от пряк свободен удар в близост до тъчлинията.

Заради отличната игра с глава на Жорди Кайседо, Мено Кох, Юрген Матей е важно, че в ЦСКА има и хора с много прецизно центриране като Греъм Кери, Феде Варела, Тибо Вион, Брадли Мазику или Тиаго Родригес.

Ако споменем, че в разстояние на 3 седмици отборът два пъти реализира по 2 гола след статични положения, е нужно да се отбележи, че отборът чака 539 дни, за да повтори това впечатляващо постижение. Последното датира от 30 октомври 2019 година срещу Етър в Търново. Тогава Евандро вкара след корнер, а Петър Занев бе точен директно от пряк свободен удар. Наставник бе Милош Крушчич./Мач Телеграф