ЦСКА 1948 победи Царско село с 2:1 в двубой от 17-ия кръг на efbet Лига. В 23-ата минута на двубоя Панайотис Лука си отбеляза автогол, след като топката се отклони от крака му и изненада Пласид. В 68-ата минута Димитър Костадинов беше оставен непокрит в наказателното поле на ЦСКА 1948 и прониза Наумов. В 74-ата минута Георги Русев се разписа от дузпа, за да изведе домакините напред в резултата. На два пъти домакините имаха и претенции за дузпа през първата част, които не бяха уважени от съдията Стоянов. След този успех "червените" са на 6-ото място с 27 точки, а Царско село е на 8-ото място със 17.

Антон Узунов
53 снимки

Още в първата минута на мача Денислав Александров стреля добре към Пласид, но вратарят на гостите се справи и изби удара. Домакините поискаха дузпа в 6-ата минута за игра с ръка на Балтанов в наказателното поле, след центриране от корнер, но съдията Стоянов остави играта да продължи.



В 12-ата минута след отлично изпълнение на пряк свободен удар Юсеин изпрати топката към вратата на Пласид, но стражът на гостите изби акробатично. в 20-ата минута отличен удар на Русев принуди Пласид да се намесва решително. След центриране от корнер в 23-ата минута Лука си отбеляза неспасяем автогол.


Царско село пропусна отличен шанс да възстанови равенството, след като в 29-ата минута Лука подаде отличен пас на Кордейро, но той не съумя да нанесе точен удар и топката беше лесна плячка за Наумов.

До почивката въпреки опитите на двата състава да стигнат до голове, това не се получи и домакините се оттеглиха с гол аванс.
 

Статистика от ЦСКА 1948 - Царско село

източник: Sofa Score

В 53-ата минута Дилан Мартенс стреля от далечно разстояние, но топката мина встрани от вратата на Наумов. Четири минути по-късно Даскалов центрира от пряк свободен удар, но ударът на Ивайло Марков попадна в ръцете на вратаря на ЦСКА 1948.

Денислав Александров опита диагонален удар към Пласид вместо да потърси свободния Русев, топката излезе в аут в 59-ата минута на мача.

В 68-ата минута Костадинов получи отличен пас в наказателното поле, беше оставен непокрит и изравни резултата като не остави шансове на Наумов.
ЦСКА 1948 поведе с 2:1 след точно изпълнена дузпа от Русев, който прониза Пласид в 74-ата минута. Нарушение на Балтанов срещу Топузов в наказателното накара съдията Стоянов да отсъди нарушението.


​Царско село нацели гредата в 84-ата минута, когато ударът на Манев се отклони от страничния стълб, а след това бранител на домакините изби напред. Гостите опитаха да стигнат до изравняването, но така и не съумяха да го сторят.

ЦСКА 1948 - Царско село 2:1
голмайстори: 1:0 Лука (23-автогол), 1:1 Костадинов (68), 2:1 Русев (74-дузпа)

съставите на двата отбора:

ЦСКА 1948: Наумов, А. Александров, Симеон Петров, Марин, Лясков, Юсеин, Климентов (80-Димитър Митков), Денислав Александров (72-Бастунов), Русев (88-Пиргов), Топузов, Галин Иванов

Царско село: Пласид, Ивайло Марков (67-Попадийн), Бандаловски, Стефан Христов, Димитър Костадинов, Кордейро (90-Денков), Даскалов (90-Нганиони), Балтанов, Луис Педро (46-Кавдански), Мартенс, Лука (67-Манев)

съдия: Ивайло Стоянов