От ЦСКА 1948 официално съобщиха, че Кирил Котев е селекционер на отбора с основна дейност - на българския пазар.

Ето съобщението от "червените" без редакторска намеса:

Кирил Котев официално е селекционер на ЦСКА с основна сфера на дейност – българския пазар. 40-годишният специалист ще работи пряко със скаутите в клуба, спортния директор – Радослав Здравков, както и с главния селекционер на „армейците“ - Методи Томанов, който ще се фокусира повече върху международните трансфери.

Между юни 2018 г. и февруари 2021 г. Котев заемаше поста спортен директор на ЦСКА малко след оттеглянето си от активна футболна кариера като състезател.

Бившият защитник на „червените“ беше с основен принос за преминаването по Честния път към върха на българския футбол и влизането в efbet Лига. През сезон 2017/18 бранителят облече екипа на тима и изигра 15 мача в Югозападната Трета лига, в които отбеляза 3 гола. С лидерските си качества той спомогна неимоверно за трофея от надпреварата.

Като спортен директор пък Котев завоюва с „армейците“ титлата от Втора лига през сезон 2019/2020 и промоция в първия български ешелон. През богатата си кариера като футболист освен за ЦСКА е играл още за Велбъжд, Видима-Раковски, Локомотив (Пловдив), Далиен и Черно море.

Двукратен шампион на България - през 2004 г. с Локомотив (Пловдив) и през 2008 г. с ЦСКА. Носител на Купата на България с ЦСКА през 2006 г. Вдигал е Суперкупата на България с Локомотив (Пловдив) през 2004 г. и с ЦСКА през 2006 г. и 2008 г. Има и 13 мача за националния отбор на България и 1 гол.

ЦСКА приветства Кирил Котев на новия му пост като селекционер в клуба и му пожелава здраве и много успехи с „червените“!

Радваме се, че отново ще имаме възможност да работим заедно, Армеецо!

САМО ЦСКА!