ЦСКА 1948 се готви за историческото си участие в европейските клубни турнири в Словения, а тимът продължава ударно със селекцията си в хода на лятото. Сега медиите в Румъния потвърдиха, че тимът от столицата ни е в напреднали преговори с Билел Омрани и Арнолд Гарита.

Информацията идва от изданието Digi Sport, а двамата футболисти са играли в северната от нас Суперлига през 2022/2023.

cska1948.bg
9 снимки

Агентът по преговорите Любляна Неделчу заяви пред медията, че към Арнолд Гарита има интерес и от Саудитска Арабия, но офертата от България е доста по-атрактивна от всички гледни точки. Потенциален трансфер на Гарита в ЦСКА 1948 би бил тежък удар за Джиджи Бекали. Собственикът на ФКСБ, който е съперникът на „червените“ от Бистрица във втория кръг в Лига на конференциите, изпрати свой доверен човек в Париж, за да убеди нападателя да подсили тима от Букурещ.

Исканията на камерунеца обаче били счетени за твърде завишени и това отказало Бекали от бъдещи преговори. Гарита прекратява договора си с Арджеш на 30-и юни 2023, а през миналия сезон в 40 мача той наниза 14 гола и подаде за други два. В крайна сметка неговият тим изпадна във второто ниво на румънската футболна пирамида.

Билел Омрани пък се раздели това лято с ФКСБ. Френско-алжирският нападател отбеляза два гола и две асистенции през сезона. Юношата на Олимпик Марсилия също така е играл за Арл-Авиньон и ЧФР Клуж. Според авторитетния сайт transfermarkt е оценяван на 850 хиляди евро.